Rıdvan Ahmet itirazda bulundu

    Rıdvan Ahmet itirazda bulundu

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias ve Ulusal Aşılama Komitesi Başkanı Maria Theodoridou'ya Kozlukebir Belediyesinin idari yönetim sınırları içerisinde aşılama merkezi olarak belirlenen Sağlık Merkezlerinin eksik seçilmesine ilişkin itirazda bulunduğunu açıkladı.

    Konuyla ilgili olarak Kozlukebir Belediyesinden yapılan açıklama şöyle:

    "Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Sağlık Bakanı sn. Vasilis Kikilias ve Ulusal Aşılama Komitesi Başkanı sn. Maria Theodoridou'yahitaben, Kozlukebir Belediyesinin idari yönetim sınırları içerisinde aşılama merkezi olarak belirlenen Sağlık Merkezlerinin eksik seçilmesine ilişkin itirazlarını yetkililere bildirmiştir.

    COVID-19 için nüfusun aşılanması kapsamına ilişkin Ulusal Plan çerçevesinde, ülke çapındaki belirlenen 1.018 aşılama merkezi arasında Belediyemize ait sadece Sirkeli  ve Mehrikoz Sağlık merkezleri belirlemiştir. Sağlıkmerkezlerinin seçimi, yerel halkın ve komşu belediyelerin,  yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşılamadığı ve ayrıca sadece Belediye'deki belirlenen diğer kliniklerin de bir çözüm olmadığı açıktır. Ayrıca kliniklerde görev yapan mevcut sağlık personelinin, böylesine önemli ve kitlesel bir aşılama programıyla baş etme imkânının da bulunmadığı, yetkili kurumlar tarafından öngörülmemiş olduğu açıktır.

    Aşılama planının uygulanması sırasında ve kış mevsiminin ortasında, zor hava koşullarında vatandaşların taşınmasında ve ulaşmasında önemli sorunlar yaşanacağı kesindir.

    Kozlukebir Belediyesinin aşı noktaları ile ilgili önerisi, Belediye'nin dört büyük bölgesel kliniği olan Sirkeli, Kozlukebir, Hemetli ve Mehrikoz'un seçimi halkımıza Sağlık hizmetini daha işlevsel hale getirecektir. Bu durum şüphesiz yoğunluğu ve kalabalığı da engelleyecektir.

    Vatandaşların hizmetine ve nihayetinde halk sağlığının korunmasına yönelik mümkün olan, en iyi çözümü seçmek için bölgesindeki aşılama merkezlerinin seçiminin ciddi bir şekilde yeniden gözden geçirilmesini Kozlukebir Belediyesi talep etmektedir."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.