Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias’a soru önergesi…

    Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias’a soru önergesi…

    Aralarından İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın da bulunduğu bir grup milletvekili Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias’a hitaben “Koronavirüs sebebiyle tedavi gören hastaların, yakınlarının hastane yönetimi tarafından, yetersiz derecede bilgilendirilmeleri” başlığı altında soru önergesi sundular.

    Soru önergesiyle ilgili olarak milletvekili Burhan Baran tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Konu: " Koronavirüs sebebiyle tedavi gören hastaların, yakınlarının hastane yönetimi tarafından, yetersiz derecede bilgilendirilmeleri"

    Covid-19  nedeniyle hastanelerde yoğun bakımda olan hastaların sağlık durumları ve tedavi koşulları ülkemiz ve de dünya çapında, her zamankinden daha fazla gündemde bulunmaktadır.

    Pandemiden kaynaklanan bu süreç diğer zamanlardan tamamen farklıdır, çünkü hastaların ve refakatçıların korunması için, yakınları onlar ile herhangi bir temasta bulunamamaktadırlar. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda bulunan veya tedavi amaçlı hastaneye kaldırılan hastaların yakınlarına bilgilendirme yalnızca yetkili doktorlar tarafından yapılmaktadır.

    Hastanın sağlığının seyri hakkında yetkili doktorların aileleri düzenli olarak bilgilendirmeleri, onların tüm olasılıklara, hatta en kötü  ihtimallere bile hazırlıklı olmalarında yardımcı olacağı bir gerçektir. Tam da bu sebepten dolayı, hastanın sağlık durumu ve  de tedavi sürecinde  kullanılan yöntemler   ( mekanik destek gibi )ile ilgili, sürekli, ve anlaşılır dilde  bilgilendirmenin yapılması çok önlemlidir.

    Fakat Covid-19 sebebiyle tedavi edilen hastaların aile ve yakınlarının şikayetleri  gün geçtikçe artmaktadır, çünkü yetkili doktorlar ve hastane personeli tarafından sınırlı ve yetersiz bilgilendirmede bulunulmaktadırlar.Bu durum, hasta yakınlarının hastalarının sağlığı ile ilgili bilgiden mahrum bırakılmaları acılarınını daha da dayanılmaz hale getirmektedir.

    Bahsi geçenlere dayanarak, yetkili  Bakana soruyorum:

    1) Koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde ve hastane yataklarında bulunan hastaların ailelerinin bilgilendirilmesi ile ilgili sorunun bir an önce çözülmesi için ne gibi önlemler alacaksınız?

    2) Covid-19 tedavisi sürecinde  hastaların ailelerine ve yakınlarına gereken bilgilendirmeleri yapabilecek  merkezlerin  oluşturulması için bir planınız var mıdır?

    Sorgulayan Milletvekilleri

    Baran Burhan

    Mihalis Katrinis

    Andreas Pulas

    Yorgos Fragidis

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.