Trakya’ya doğalgaz geliyor

    Trakya’ya doğalgaz geliyor

    Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Dedeağaç ve Gümülcine’deki doğalgaz dağıtım şebekesi için ihalenin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini açıkladı.

    Eyalete bağlı şehirlerde toplam 493 kilometrelik şebeke oluşturulacağını belirten Metios, projenin hayata geçirilmesi aşamasında toplamda 700 kişiye iş imkanının sağlanacağını ifade etti.

    56,6 milyon euroluk doğalgaz projesinin ilk ayağının hayata geçmesi için gereken prosedürün sonuna gelindiğini aktaran Metios, projenin ilk ayağını Dedeağaç ve Gümülcine’deki doğalgaz dağıtım şebekesi bölümünün oluşturduğu şebekenin ihalesinin ise önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini kaydetti.

    Proje tamamlandığında yaklaşık 50.000'den fazla ev, iş yeri ve kamu binalarına bağlantı yapılabilecek. Doğalgaz dağıtım şebekesinde yapılacak çalışmalar neticesinde gerek evlerde gerekse işletmelerde ısınmak için yapılan enerji harcamaları ciddi anlamda düşmüş olacak.

    Dedeağaç ve Gümülcine şehirleri ile başlayacak doğalgaz dağıtım şebekesi, İskeçe ve Drama ile devam edecek. Son olarak da Kavala ve Orestiada ile tamamlanacak.

    Öte yandan Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram da konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları aktardı:

    “Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’un yaptığı açıklamaya göre, Eyalet genelindeki altı büyük şehirde toplam 493 kilometrelik şebeke oluşturulacak , 700 kişiye de iş imkanı sağlayacak bölge ve bölge insanları açısından son derece önemli ve sevindirici olan 56,6 milyon euroluk doğalgaz projesinin ilk ayağı olarak Gümülcine ve Dedeağaç’taki doğalgaz dağıtım şebekesi ihalesi önümüzdeki günlere gerçekleşecek.

    -50.000'den fazla ev, iş yeri ve kamu binalarına bağlantı yapılabileceği tahmin edilmektedir.

    -Böylece aile ve işletmeler için enerji maliyetleri önemli ölçüde azalacak.

    -Doğalgaz aynı zamanda temiz bir enerji şeklidir ve çevrenin korunmasına önemli katkı sağlayacaktır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.