Burhan Baran’dan camilerden ERT adına alınan verginin iptal edilmesiyle ilgili açıklama…

    Burhan Baran’dan camilerden ERT adına alınan verginin iptal edilmesiyle ilgili açıklama…

    İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, camilere gönderilen elektrik (DEİ) faturalarından Devlet Radyo Televizyon Kurumu (ERT) adına haksız yere alınan vergilerin iptal edilmesi için çalışmanın sonuç verdiğini açıkladı.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Burhan tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Değerli soydaşlarım,

    Βaşlattığım bir başka işi başarı ile sona erdirmenin gururunu yaşar iken, toplum olarak saman alevi gibi parlayıp, dumandan sonra hemen sönmenin burukluğunu yaşadığımı belirtmek isterim.

    Daha önce de duyurduğum üzere, Camii'lerimizden elektrik faturaları ( ΔΕΗ) üzerinden Yunanistan Radyo ve Televizyon Kurumu (ΕΡΤ) adına yapılan kesintilerin haksız, kanunsuz olduğunu tespit ettiğimi, ve bunların yapılacak başvurular ile sona erdirileceğini sizlere duyurmuştum. Bu başvuruları, Cami Mütevelli  Heyetlerinin Başkanları'nın, siyasi büromdan geçip, elektrik kurumuna yapılacak dilekçeyi  imzalayarak, gerekli evraklar ile birlikte toplu, veya kendilerinin,  elektrik kurumuna başvurabilceklerini duyurmuştum. Bu duyurumdan sonra tüm Cami Mütevelli Heyetleri ile tek tek bağlantıya geçerek siyasi büromdan geçip, bu dilekçeleri  imzalamalarını rica ettim.  Ulaştığımız 74 Cami  Mütevelli Heyeti'nden, maalesef  başvuru yapan sadece dokuz Cami Mütevelli heyeti başkanı oldu.  Uygulanan kesintiler bu dokuz camimizden an itibarı ile kaldırılmıştır.Bu işlemlerin hızlı ve kesin olarak gerçekleşmesinde İskeçe Elektrik Kurumu Müdüresine göstermiş olduğu anlayış ve işbirliği için teşekkür ederim.

    Başta da bildirdiğim gibi içim buruk, çünkü tek tek ulaştığımız 74 Cami Mütevelli Heyeti yetkililerinden bu süre zarfında sadece dokuz başkanın başvurması beni üzdü.  Fakat geç kalmadığımızı ve bu başvurunun süresinin olmadığını, diğer mütevelli heyeti başkanlarının siyasi büromdan geçerek bu dilekçeleri  hala imzalamaları halinde,  onların da başvurularını Elektrik Kurumuna ulaştıracağımızı,  ve bu haksız kesintinin diğer cami'lerimizden de kaldırılacağını sizlere birkez daha bildirmek isterim.

    Ayrıca yine Cami'lerimizden elektrik faturaları üzerinden Avdira ve Topiros Belediyelerinin haksız olarak uyguladığı kesintilerin kaldırılması için, adı geçen  belediye yetkilileri ile başlattığımız çalışmanın, neticelerinin takipçisi olduğumu ve bu kesintilerin de belediye yetkililerinin çabaları ile, biran önce sonlandırılacağını sizlere bildirmek isterim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.