İlhan Ahmet Kozlukebir Belediyesi’nin mali yardım aktarılacak belediyeler listesine alınmasını istedi

    İlhan Ahmet Kozlukebir Belediyesi’nin mali yardım aktarılacak belediyeler listesine alınmasını istedi

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi’nin mali yardım desteği aktarılacak belediyeler listesine alınmamasıyla ilgili konuyu meclis gündemine taşıdı.

    Hazırladığı bildiriyle konuyu, İçişleri Bakanı K. Theodorikakos’un dikkatine sunan İlhan Ahmet, 2020 yılı için merkezi bağımsız kaynaklardan küçük adalara ve dağlık bölge belediyelerine ayrılan 24 milyon 300 bin Euro’luk para yardımından mahrum bırakıldığına dikkat çekti.

    Milletvekili, Kozlukebir Belediyesi’nin 36 nahiyesinden 21’inin dağlık bölgede olduğunu belirterek, belediyedeki yerleşim birimlerinin % 58,33’nün dağlık bölgede yer aldığını hatırlattı. Buna göre, söz konusu mali yardımı alabilme kriterindeki % 50 dağlık bölge olma şartının da karşıladığını kaydetti.

    Bu bilgiler ışığında, Rodop İli’ne ve Kozlukebir Belediyesi’ne yapılan bu adaletsizliğin düzeltilmesini talep eden Milletvekili İlhan Ahmet, ilgili bakandan, geçerli kriterlere bariz şekilde sahip olan Kozlukebir Belediyesi’nin söz konusu mali destekten faydalanabilmesi için gerekenin derhal yapılmasını istedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.