Yaban mersini üretiminde 1 numara olmayı hedefliyorlar!

    Yaban mersini üretiminde 1 numara olmayı hedefliyorlar!

    YASSIKÖY BELEDİYESİ YAKA ŞİRKETİ İŞBİRLİĞİNDE YABAN MERSİNİ ÜRETİMİNDE YUNANİSTAN GENELİNDE 1 NUMARA OLMAYI HEDEFLİYOR.
    Yassıköy Belediyesi Yönetimi olarak bölgenin tarım bölgesi olması ve sakinlerimizin büyük bir çoğunluğunun tarımla geçimini sağlıyor olmasını göz önünde bulundurarak, kalkınmanın da tarım sektörü içerisinden gerçekleşebileceğine inanmaktayız.
     
    Belediyemize bağlı olan bölgelerin kalkınmasına yönelik, bölge üretimine uyumlu ve aynı zamanda da pazarlanmasında sorun teşkil etmeyecek, dünya piyasalarında talep gören yüksek katma değeri olan ürünlerin üretim organizasyonunu planlamaktayız.
     
    İlk aşamada yapılan araştırmalar sonucunda ve aynı zamanda YAKA Kiraz Paketleme Tesisi ile işbirliği içerisinde, belediyemizde özellikle kullanılmayan ve üretimine uygun olan hem özel arazilerde hemde belediye arazilerinde Yaban Mersini (Blueberry) üretimi gerçekleştirilmesini hedeflemekteyiz. Dünya piyasalarında yüksek talep gören yaban mersini üretiminin Yunanistan’da oldukça düşük olması sebebiyle bu hedefimiz çerçevesinde yaban mersini üretiminde 3 yıl içerisinde Yunanistan’ın en büyük belediyesi olmayı amaçlamaktayız
    .
    Yaptığımız araştırmalarda yaban mersini üretiminin 3. yılda verime ulaştığı, 5. yıldan itibaren de dönüme 1000 kg verim getirdiği ve ortalama üretici satış fiyatının 2,5 € / kg olduğu tespit edilmiştir. Bu sayede küçük arazilerde üreticilerimizin bu üretim sayesinde yüksek gelirlere ulaşmasını ve yaban mersini üretimi için üretime uygun belediye arazilerimizin de üreticilere tahsis edilmesini planlamaktayız.
     
    Kendi özel arazisinde veya belediyenin arazisinde yaban mersini üretimiyle ilgilenmeyi amaçlayan belediye sakinlerimiz daha detaylı bilgi edinmek için belediyemiz ile iletişime geçebilirler.
                                                                                                                                                     
    Av. Önder Mümin
    Yassıköy Belediye Başkanı
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.