Müjde… Batı Trakya’da Yaban Mersini de üretilecek

    Müjde… Batı Trakya’da Yaban Mersini de üretilecek

    YAKA Kiraz Paketleme Tesisi, Yaban Mersini üretimini işleme havuzu içine dahil ettiğini açıkladı.

    2017 yılı itibariyle başta Yunanistan geneli olmak üzere tüm bölgelerden kiraz alımına başlayan şirket, önümüzdeki dönem Yaban Mersinini de bünyelerine ilave ederek ürün yelpazelerini genişletmeyi hedefliyor.

    Konuya ilişkin YAKA Kiraz Paketleme Tesisi’nden yapılan açıklama şöyle:

    “YAKA Kiraz Paketleme Tesisi, başarılı bir kiraz sezonunun sonunda, tesis altyapısı, yurtdışı müşteri potansiyeli, uzman ziraat mühendisleri donanımları ve kapasite artırımıyla ürün yelpazesini genişletmeye adım atmaktadır.

    Bu çerçevede, yurt dışındaki piyasalarda ve Doğu Makedonya-Trakya bölge arazilerinde yapılan araştırmalar sonucunda kiraza ek ikinci ürün olarak Yaban Mersini (blueberry) üretim havuzu oluşturmaya başlamıştır.

    Yıllık 600 ton ihracat hedefimizin 400 tonunu bölgeden tamamlamayı ve 3 yıl içerisinde Doğu Makedonya-Trakya eyaletinin Yunanistan’da en büyük yaban mersini üretim bölgesi olmasını hedeflemekteyiz.

    Yaban mersini üretecek üreticilerimize aşağıdaki destekler verilecektir:

    • Kurulumda danışmanlık hizmeti
    • Yıllık bakımda danışmanlık hizmeti
    • Eğitimler
    • A.B kalite sertifikaları
    • Sözleşmeli Tarım, A kalite – 2,5 € / kg ortalama üretici satış fiyatı

    Tarla arazileri her gün bol sulama yapmaya uygun, 4.2–5.5 arası pH değerlerine sahip ve projeye dahil olmaya niyetli kişiler, detayları ve verilecek hizmetler konusunda bilgi edinmek için YAKA paketleme tesisi ziraat mühendisleri ile görüşebilir. 2531020404”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.