Türkiye'den yeni ders kitapları geldi!

    Previous Next

    Türkiye'den yeni ders kitapları geldi!

    Batı Trakya'daki  Türk Azınlık okullarındaki öğrencilerin Türkçe müfredatında okutulmak üzere yeni Türkçe   ders kitapları 28.08.2020 günü Türkiye’den geldi.

    İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Türkçe ders kitapları, Gümülcine’deki Celal Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi’ne getirildi. Kitaplar arasında; Ev Ekonomisi, Fen, Matematik v.b. ders kitapları yer almaktadır.

    Celal Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, kitapların gelmesiyle ilgili olarak, duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

    Bilindiği gibi Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmalar gereği Türk Azınlık  okullarındaki kitaplar Türkiye'den gelmektedir.

    Yine 1952 yılında Türkiye ve Yunanistan'ın anlaşması sonucu kurulan Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesinin Türkçe müfredat kısmındaki kitaplar da yine Türkiye'den gönderilmektedir. Gümülcine'de yer alan Celal Bayar Lisesi, tüzüğü gereği Türkçe ve Yunanca eğitime yaklaşık 800 öğrencisiyle devam etmektedir. Yine İskeçe Azınlık Lisesi de Türkçe ve Yunanca eğitim yapmaktadır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.