Tütünün yaklaşık yüzde 80'i hasat edildi

    Tütünün yaklaşık yüzde 80'i hasat edildi

    Ulusal Tütün Üreticileri Birliği NAT 2010 Derneğinden yapılan açıklamada, "Bulgaristan’da tütünün yaklaşık yüzde 80’i hasat edildi" diye bildirdi.

    "Basma", "Kaba Kulak", "Burley" ve "Virginia" olmak üzere ülkede yetiştirilen dört cinste hasat edilen tütün miktarları farklı. Küçük yapraklı iki oryantal tütün çeşidi "Basma" ve "Kaba Kulak" tütünlerde hasat edilen miktarlar sırasıyla yüzde 95 ve yüzde 87 seviyelerine ulaştı. Büyük yapraklı "Burley" ve "Virginia" tütün çeşitlerinin ise sırasıyla yüzde 70’i ve yüzde yaklaşık 55’i hasat edildi.

    Dernek uzmanlarının günlük gözlemlerinden ve tütün şirketlerinde görevli tütün teknolojisinde uzmanların, çiftçilerin tütün tarlaları, kurutma seraları ve depolarının düzenli ziyaretlerinde şu anda tütün hammaddesinin çok yüksek kalitede olduğu tespit edildi. Sektör temsilcilerinin ifadesine göre, 2020 yılı mahsülü tütün hasadı Eylül ayı sonuna kadar sona erecek.

    Hava koşulları elverdiğinde hammaddenin, tütün üreticilerinin önceden sözleşme imzaladığı ticari şirketlere satılacak biçime getirmek için balyalama bize koli içine yerleştirme işlemlerinin Ekim ayının ikinci yarısında ve Kasım ayında yapılması bekleniyor. 2020 mahsül tütün alım kampanyasının, en yoğun şekilde 2020 Kasım ve Aralık aylarında yürütülmesi ve Ocak 2021’de tamamen sona ermesi bekleniyor. O zaman bu yıl üretilen tütün miktarının nihai rakamı ve ayrıca çeşitli gruplara göre ortalama nihai alım fiyatları belirlenecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.