“Derneğimiz her alanda faaliyetlerine kararlılıkla devam eden bir kurumdur”

    “Derneğimiz her alanda faaliyetlerine kararlılıkla devam eden bir kurumdur”

    Batı Trakya’da Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği yaptığı açıklamada, Azınlık Okullarını ve Azınlık eğitimini ilgilendiren her alanda faaliyetlerine devam ettiğini dile getirdi.

    Konuya ilişkin Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği’nden yapılan açıklama şöyle:

    “Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği 2010 yılında kurulmuş olup, bugüne kadar Azınlık Okullarını ve Azınlık eğitimini ilgilendiren her alanda faaliyet göstermiş ve bu faaliyetlerine kararlılıkla devam eden bir kurumdur.

    Dernek Yönetim Kurulu, yasalarla düzenlenmiş Azınlık eğitiminin fiziki şartları, müfredatı, öğrenci, veli, encümen boyutundan başka ilgili taraflar ve azınlık kamuoyunu da konuya dahil ederek olaylara zamanında ve doğru bir yaklaşımla gerekenleri yapmış ve sorumluluğunu yerine getirmiştir.

    Bütün bu süreç ve olaylar sorumluluk anlayışı, Azınlık çıkar ve menfaatleri boyutundan bakan herkesçe bilinen bir gerçektir. Kapanan Azınlık Okulları ile  ilgili, hukuki sürecin başlatılmasında yetkili encümen ve velilerle birlikte hareket eden Derneğimiz, okul kapatma kararlarına karşı açılmış olan dava süreçlerini de yakından takip etmektedir. Azınlık Okullarında yaşanan her sorunda Encümen ve Veliler lehine müdahalelerde bulunmuş olan derneğimiz, Encümeler ve velilere hukuki mücadelelerinin her safhasında gereken desteği vermiş olup bundan sonra da vermeye tabiatıyla devam edecektir.

    Doğu Makedonya Trakya Eğitim Müdürlüğünün 06 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan F.2.1/7288 Protokol numaralı Kararı ile kapatılan sekiz (8) Azınlık okulu, daha önce kapantılanlar gibi Lozan Barış Anlaşmasına ve 694/1977 sayılı yasa hükümlerine aykırı olarak kapatılmıştır. Nitekim Derneğimiz bu süreci yakından takip etmiştir bu çerçevede, bu karara hukuki yollardan itiraz edilmesi için okulları kapatılan velilere gerekli dilekçeyi yatırılması gerektiğini bildiriyoruz.

    Son olarak, Kasım veya Aralık ayında yapılması beklenen Encümen seçimlerine tüm velilerimizin katılmasını, seçim ilan edildiğinde sandığa koşmamız gerektiğini bu vesile ile bir kez daha hatırlatıyoruz. Unutmayın, Azınlık Okulları Encümenler tarafından yönetilir, dolayısıyla okulumuzun yöneticisini seçmek öğrenci Anne&Babası olarak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir.

    Tüm soydaşlarımızın bu konularda Derneğimize yukarıdaki irtibat adreslerinden ulaşabileceğini de tekrar hatırlatmak isteriz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.