Yunanistan yeni notam yayınladı

    Yunanistan yeni notam yayınladı

     

    Yunanistan Sivil Havacılık Teşkilatı uçuşlarla ilgili yeni notam yayınladı. Yeni karar 31 Ağustos 2020 tarihine kadar geçerli olacak. Yeni notamla Türkiye’den Yunanistan'a uçuş yasağı uzatılmaktadır.

    Alınan yeni kararlar şöyle sıralanmaktadır:

    • Türkiye –Yunanistan arasındaki uçuş yasağı 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatılmaktadır.
    • Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan yapılan uçuşların 31 Ağustos 2020 tarihine kadar sadece DAA (Eleftherios Venizelos) havalimanına yapılacak. Diğer havalimanları bu ülkelerden yolcu kabul etmeyecek.
    • Bulgaristan, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Malta’dan gelecek yolcular 72 saat öncesinden COVİD-19 testi yaptırmak zorundadırlar.
    • 17 Ağustos tarihinden itibaren; İsveç, Belçika, Çekya, İspanya, Hollanda, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan gelecek yolcuların 72 saat öncesinde negatif COVİD-19 testi yaptırmaları halinde Yunanistan’a girebilecekler. Testler İngilizce olacak ve belgede pasaport ya da kimlik numarası yazılacak.
    • Daha önce uygulamaya sokulan Passenger Locator Form (PLF)- Yolcu Takip Formu doldurma zorunluluğu da devam etmektedir.
    • Üçüncü ülke vatandaşlarının Yunanistan’a girme yasağı 31 Ağustos 2020 tarihine kadar  uzatılmaktadır. Bu karardan; Australya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Yeni Zellanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler muaf tutulmaktadır.
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.