"Genel Sekreter alımını oldu-bittiye getirmiştir"

    "Genel Sekreter alımını oldu-bittiye getirmiştir"

    Yassıköy Belediyesi Muhalefet Listesi Başkanı İsmet Kadı ve ekibi, Yassıköy Belediyesine Genel Sekreter alımına tepki gösterdi.

    Covid sürecinde Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin'in bu kararını muhalefet, " Bu sancılı ve zor süreçte, ağır ekonomik koşulların yaşandığı bir dönemde, oldu-bittiye getirilerek alınan karar kabul edilebilecek bir karar değildir" şeklinde değerlendirdi.

    Konuya ilişkin Yassıköy Belediyesi Muhalefet Listesinden yapılan açıklama şöyle:

    "2019 seçimleri sonrası, Belediyelere isteğe bağlı olarak Genel Sekreter alma/istihdam etme hakkı tanınmıştır. Genel Sekreter maaşı da yaklaşık olarak Belediye Başkanı maaşıyla eşdeğerdir. Bu konuya muhalefet olarak ilk günden beri karşı çıktığımızı ve Genel Sekretere ödenecek olan bu miktarın halkın yararına harcanması gerektiğini beyan etmiştik. Fakat Sayın Başkan Genel Sekreterlik konusunu Covid sürecinde, oldu-bittiye getirerek mail usulü yapılan toplantılarda onaylamıştır.

    Muhalefet olarak bizler bu karara şiddetle itiraz etmiş olmamıza rağmen Sayın Başkan zafer kazanmış edasıyla ortalıkta dolaşmaktadır. Bu sancılı ve zor süreçte, ağır ekonomik koşulların yaşandığı bir dönemde, oldu-bittiye getirilerek alınan karar kabul edilebilecek bir karar değildir.

    Öncelikle, tüm bölge sakinlerini ilgilendiren bu tarz kararların meclis gündeminde sağlıklı bir şekilde tartışılarak alınması gerekirdi. Bunun yanı sıra ağır ekonomik sorunlarla mücadele verilirken, halkın parasının halk için kullanılması yerine Sayın Başkanın siyasi çıkarları için kullanılması büyük yanlış olmuştur. Bu görev için bir başkan maaşına eşdeğer maaşla bir memur almak, bir başka deyişle atamak bu ekonomik koşullarda akıl karı değildir. Ayrıca Genel Sekreterlik görevine atanan Bayan Strancali Maria’nın belediyemize ne gibi katkı sağlayacağı düşündürücüdür.  

    Konuyla ilgili bir başka husus ise Yassıköy belediyesi sakinleri arasında Genel Sekreterlik sıfatlarına uygun pek çok aday olmasına rağmen bölge dışından birinin seçilmesidir. Sayın Başkan pek çok kez her anlamda Yassıköy belediyesi mensuplarına kendi çıkarları doğrultusunda tutum ve davranış sergileyerek iltifatlar yağdırmış zaman zaman  yağcılık etmiştir. Fakat görünen o ki bu göreve bölge insanlarını layık görmemiş ve Yassıköy belediyesine düşündürücü bir şekilde bölge dışından Genel Sekreter Bayan Strancali Maria’yı almıştır/atamıştır."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.