“Her türlü iyi niyete ve çalışmaya hazırız”

    “Her türlü iyi niyete ve çalışmaya hazırız”

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu geçtiğimiz günlerde yeni kurulan Trakya Kalkınma Komisyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    “Bölgemizin kalkınması adına oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu geç kalınmış bir adım olsa da zaruri ve akıllıca bir girişimdir, bu Komisyonun ana amacı bölge ekonomisini geliştirmek adına katkı sağlamaktır, vahim durumları iyileştirmeye çalışırken açık, cesur ve çok çalışmaya hazırlıklı olmak gerekir” diyen başkan Asafoğlu şu görüşlere yer verdi:

    “BU BÖLGEYİ NORMALLEŞTİRMEK VE KALKINDIRMAK ADINA HER TÜRLÜ İYİ NİYETE VE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

    “Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak daha iyi ve daha demokratik bir gelecek adına atılan her adımı olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bölgemizin kalkınması adına oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu geç kalınmış bir adım olsa da zaruri ve akıllıca bir girişimdir, bu Komisyonun ana amacı bölge ekonomisini geliştirmek adına katkı sağlamaktır, vahim durumları iyileştirmeye çalışırken açık, cesur ve çok çalışmaya hazırlıklı olmak gerekir, Komisyon Başkanı Sn. Bakoyanni bu projenin sağlıklı ve verimli olabilmesi için katkıların, fikirlerin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Batı Trakya’nın en önemli siyasi organı olarak bizler de katkı sunmaya hazırız, durumun bilincinde olan kişiler olarak, bilincinde olan kişiler diyorum çünkü; bir, bu bölgede yaşayan insanlarız, dolayısıyla durumun etkisini en çok hisseden kesim bizleriz, ikinci olarak da yakın geçmişte tarım ekonomisi alanında bir anket çalışması yaptık, tarım ekonomisi bölgenin genel ekonomisini etkileyen en güçlü unsurlardan bir tanesi, ne yazık ki anket sonuçları bizlere vahim bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzu kanıtlar nitelikte. Yıllardır büyük haksızlıklara uğrayan bu bölgeyi normalleştirmek ve kalkındırmak adına her türlü iyi niyete ve çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Burada yaşayan ve yaşamaya devam etmek isteyen insanların yaşam kalitesini yükseltmek adına gayret ve çaba sarf etmeye hazırız. Demokratik çerçevede normalleşmek ve kalkınmaktan bahsederken Azınlık eğitimi için atılan son adımı algılamak son derece güçtür. Gümülcine ve İskeçe Medreselerinin Encümen Heyeti Başkanlarında değişime gidilerek hayati bir hata yapıldığını vurgulamak isterim. Devlet tarafından Naib olarak atanan şahıslar Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tarafından asla kabul görmemektedir, gerçekleşecek bir doğum için heyecanlıyken, ölü olarak doğacak bir bebeğin herkes için bir felaket olacağını vurgulamak isterim. Sözlerime son verirken belirtmek isterim ki; verimli sonuçlar alabilmek için sorunların gerçek muhattapları ile diyalog tek çözümdür, aksine dayatma ve gerçeklerden kaçma eylemleri kayıplara yol açacaktır, buna artık hiç kimsenin tahammülü yoktur.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.