Avrupa Konseyi Basın Özgürlüğü Platformundan Yunanistan’a eleştiri

    Avrupa Konseyi Basın Özgürlüğü Platformundan Yunanistan’a eleştiri

     

    Avrupa Konseyi, Basın Özgürlüğü ve Gazetecilerin Korunması Platformunun 85/2020 sayılı kararıyla, Documento gazetesini örnek göstererek Yunanistan’ı eleştirdi.

    Eleştiride, “Documento haftalık bir araştırma gazetesidir. Koronavirüs salgını reklamları dışında bırakıldı. Gazete hükümeti eleştiren bir yapıya sahiptir.” İfadeleri kullanıldı.

    Yine karada Yunanistan’da hükümeti eleştiren gazetelerin salgın reklamı dışında bırakıldığı da belirtilmektedir.

    Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) daha önceden basına karşı yapılan ayrımlar konusunda Başbakan Miçotakis’e şikayet mektubu göndermişti.

    Kararda, “Hükümetin salgın kampanyası çerçevesinde basına verdiği yaklaşık 20 milyon evroluk reklam kampanyasından bazı basın yayın organlarına sınırlandırma ve bazıları ise tamamen kampanya dışında bırakılmıştır. Kampanya dışında bırakılanlar muhalif oldukları için diğer basına verilen reklamların küçük bir kısmını dahi alamamışlardır ki bunların bazılarının da okuyucu sayısı diğerlerine göre çok daha fazladır. ” İfadelerine yer verilmektedir.

    Kararın devamında da Yunanistan’da yayın yapan haftalık Documento gazetesi örnek olarak gösterilmektedir.

    Hatırlacağı gibi 20 milyonluk reklam kampanyasından Batı Trakya’da yayın yapan Türkçe gazeteler, dergiler, radyolar ve internet siteleri de faydalanamamıştı.

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.