“Vatandaşlarımızı yetkililerin tavsiyelerine uymaya davet ediyoruz”

    “Vatandaşlarımızı yetkililerin tavsiyelerine uymaya davet ediyoruz”

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) koronavirüs salgını nedeniyle yetkililerin yaptıkları açıklamalara, vatandaşların uyması çağrısında bulundu.

    Konuyla ilgili olarak dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, azınlık mensubu bilim insanlarının oluşturduğu başlıca dernek olarak, koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı andan itibaren, vatandaşlarımızı bilgilendirme ve gerekli koruyucu önlemlerin alınması konularında önemli bir görev üstlenmektedir. Derneğimizin bu görevi, üyelerinin bilim insanlarından oluşmasının yanısıra, yerel toplumda önemli bir etkiye sahip olmasından da kaynaklanmaktadır. Başkanımız sayın Hüseyin Baltacı, aynı zamanda bir doktor olarak, bu mücadelede aktif bir rol üstlenerek, vakaların yerel ölçekte önüne geçilmesi için gerçekleştirilen toplantılara katılmakta ve bu yöndeki faaliyetlere destek vermektedir.

    Son günlerde, bir kısım yerel basının, başkanımızın İskeçe Şahin bölgesinde gerçekleştirilen kurumların toplantısına katılımını siyasal sebeplere bağlayarak ve bunun arkasında kasıt arayarak, lekeleme çabası içine girdiğine şahit olduk. Belirli basın çevrelerinin bu tutumunun bizi şaşırtmadığını, azınlıkla ilgili meselelerinin kendileri tarafından kasıtlı ve önyargılı bir şekilde değerlendirmesine alışık olduğumuzu belirtmek isteriz. Bizler bu fenomenle mücadelede ve yaraların sarılmasında, her zaman bilimin ışığında, pozitif bir katkı sağlamaya devam edeceğiz.

    Bu çerçevede, bir kez daha, vatandaşlarımızı içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetini algılamaya ve yetkililerin önerdiği önlem ve tavsiyeleri harfiyen uygulamaya davet ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.