"Toplu testleri olumlu karşılıyoruz"

    "Toplu testleri olumlu karşılıyoruz"

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe ili ve civar belediyelerde yapılan toplu Covid-19 testleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

    Yapıla testleri olumlu karşıladıklarını belirten milletvekili Zeybek şunları aktardı:

    "İskeçe bölgesinde tespit edilen yeni vakalar sonrasında Sağlık Bakanlığı ve yetkili merciler toplu Covid-19 testlerinin gerçekleştirilmesine karar verdiler. Bu bizim ve İskeçe Tabipler Birliği'nin salgının başından beri savunduğu bir öneriydi. Geç kalınmış olsa bile ,yetkililerin toplu testlerin yapılması kararını olumlu karşılıyoruz böylece bölgede daha önce olduğu gibi gereksiz yere karantina uygulamamış olurlar.

    Sivil Savunma Bakanlığı 5878 / 22-4-2020 protokol numaralı, koronavirüs tedavisi ve İskeçe bölgesindeki bilgi eksikliğine ilişkin sorumuza karşılık verdiği cevapta esasen yerel düzeyde bilgi eksikliğini kabul etmekte ve bize zaten bildiğimiz şeyi hatırlatmaktadır, sağlık bakanlığı ise bu konuyla ilgili herhangi bir cevap vermekten kaçınmıştır. İskeçe gibi virüsün yaygın olduğu bir bölgede bile yerel düzeyde koordinasyon bozukluğu ve bilgi eksikliği görülmüştür.

    Maalesef ki karantina sona erdikten neredeyse bir ay sonra hiçbir ilerleme kaydetmeden yerimizde saydığımızı gözlemlemekteyiz. İhtiyaç duyulan toplu testlerin yapılması kararı ilk endişelerimizi doğrulamaktadır. Ancak hükümetin pandemiyle mücadelesindeki eksikliklerini net bir şekilde görmekteyiz. Toplu testleri zamanında yapmaması, vatandaşlara zamanında ve gerekli bilgiyi vermemesi bunun yanında İskeçe Hastanesi Yönetiminin virüsün yayılması ile ilgili yönelttiğimiz sorulara cevap vermekten kaçınması bunların kanıtıdır.

    Sivil Savunma Bakanlığı'nın verdiği yanıt hiçbir şekilde bizi ikna etmedi bunun yanında, Sağlık Bakanlığı'nın ve İskeçe Hastanesi Yönetiminin vereceği yanıtı beklemekteyiz. Böylece ilimizde virüsün tedavisinde ve yayılmasındaki karanlık noktalar ortadan kalkmış olur.

    En önemlisi de , test sonuçlarının yayınlanmasında resmi verilerin gizlenmemesini gerçeklerin olduğu gibi yansıtılarak pandemi ile mücadelemizde daha kalıcı sonuçlar vereceğine inanmaktayız."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.