İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti'nden Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'ya davet

    İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti'nden Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'ya davet

    İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesi Encümen Heyeti, Batı Trakya’yı bugünden itibaren 3 gün boyunca ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’ya açık bir mektup göndererek İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesi'ni ziyaret etmeye davet etti.

    Encümen Heyeti tarafından Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’ya gönderilen açık bir mektubun Türkçe ve Yunancası şöyle:

    "CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN KATERİNA SAKELLAROPULU’YA AÇIK MEKTUP

    Sayın Cumhurbaşkanımız,

    İskeçe Azınlık Ortaokul/Lisesi Encümen Heyeti olarak okulumuzun yaşadığı fiziki yetersizlikler hakkında yıllardır çeşitli makamlara taleplerimizi iletiyoruz.

    Bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye yakışmayan, daha ziyade üçüncü dünya ülkesi standartlarını anımsatan, fiziki şartlarımızın iyileştirilmesinin, öncelikli olarak öğrencilerimizin sağlığı açısından elzem olduğunu düşünüyoruz.

    Bu çerçevede, 28 Mayıs 2020 tarihinde İskeçe’ye gerçekleştireceğiniz ziyaret kapsamında okulumuzu da ziyaret edip, ülkemizin en üst makamı olarak, sorunlarımızı yerinde tespit etmenizi ve çözüm bulmanızı rica ediyoruz.

    Saygılarımızla,

    İskeçe Azınlık Ortaokul/Lisesi Encümen Heyeti

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Αξιότιμη κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

    Ως Σχολική Εφορία του Μειονοτικού Γυμνασίου/Λυκείου Ξάνθης, εδώ και πολλά χρόνια υποβάλλουμε τα αιτήματά μας σε διάφορες αρχές σχετικά με τις κτιριακές ανεπάρκειες του σχολείου μας.

    Πιστεύουμε ότι η βελτίωση των φυσικών συνθηκών είναι απαραίτητη για την υγεία των μαθητών μας, κάτι που δεν ταιριάζει σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θυμίζει μάλλον πρότυπα τριτοκοσμικών χωρών.

    Σε αυτό το πλαίσιο, Σας καλούμε να επισκεφτείτε και το σχολείο μας κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στην Ξάνθη, στις 28 Μαΐου 2020 και να εντοπίσετε επιτόπου τα προβλήματά μας ως η ανώτατη αρχή της χώρας μας και να προσπαθήσετε για τη λύση αυτών.

    Με Εκτίμηση,

    Σχολική Εφορία Μειονοτικού Γυμνασίου/ Λυκείου Ξάνθης"

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.