İskeçe Din Görevlileri Derneği: Bayram Namazı Kılınacak!

    İskeçe Din Görevlileri Derneği: Bayram Namazı Kılınacak!

    İskeçe Din Görevlileri Derneği yayınladığı duyuruda Bayram Namazı'nın kılınacağını belirtti.

    "İskeçe Din Görevlileri Derneği olarak, ilgili makamların yasal düzenlemeleri uyarınca ve Müftülüğümüzün yayınladığı açıklamalar doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerin hassasiyetle alındığını ve bayram namazının (uygun nitelikleri haiz) tüm camilerimizde kılınacağını kamuoyuna duyurmak isteriz." Görüşlerini paylaşan Dernek Y.K'nun yayınladığı duyurunun tamamı ise şöyle:

     

    İskeçe, 20 Mayıs 2020

    D   U   Y   U   R   U

     

    Değerli Kardeşlerim,

     

    Bu yıl Ramazan Ayı’nı bütün dünyayı etkisi altına alan ve bir çok insanın hastalanmasına ve binlercesinin ölümüne sebep olan coronavirüs (covid 19) salgını ile geçirmek üzereyiz. Birkaç gün sonra Ramazan Bayramanı ihya edeceğiz.

    Bayrama kavuşurken, bayram namazının kılınmaması yönünde sosyal medyada bazı çağrılar olduğunu üzülerek gördük. İskeçe Din Görevlileri Derneği olarak, ilgili makamların yasal düzenlemeleri uyarınca ve Müftülüğümüzün yayınladığı açıklamalar doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerin hassasiyetle alındığını ve bayram namazının (uygun nitelikleri haiz) tüm camilerimizde kılınacağını kamuoyuna duyurmak isteriz.

    Kıymetli Kardeşlerim,

    Bu vesileyle, yayınladıkları metne imza atmadıkları için kim olduklarını bilemediğimiz ‘azınlık sağlıkçılarını’ ettikleri yemine de bağlı kalarak sadece camilerimizde ibadet yapan bizlerin değil, kiliselerde ibadet yapan çoğunluk mensuplarının sağlıklarını düşünmeye de davet ediyoruz.

    İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu sürecin biz azınlık mensuplarını daha da çok yakınlaştırması gerekir. Dolayısıyla, soyleyecek daha çok sözümüz olsa da, mübarek Ramazan ayının ve Bayram ibadetinin önüne geçmek istemediğimiz için açıklamamızı kısa tutuyoruz.

    Saygıyla duyurulur.

    İskeçe Din Görevlileri Derneği

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.