GTGB: “İnanç hürriyetimize saygı duyulmasını bekliyoruz”

    GTGB: “İnanç hürriyetimize saygı duyulmasını bekliyoruz”

    Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) son dönemde Batı Trakya’da yaşanan ezan sesi tartışmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

    GTGB tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Corona virüs (Codiv-19) salgınıyla mücadele kapsamında içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde, salgın bahane edilerek toplumumuzun yüzyıllardır sahip olduğu inanç ve geleneklerine yapılan müdahale asla kabul edilemez.

    Batı Trakya Türk toplumu Corona virüs ile mücadele de ülkemiz Yunanistan’ın aldığı önlemlere azami ölçüde uyum göstermiştir. Fakat son dönemde hiçbir mantığa sığmayan ve kaynağı belli olmayan bir uygulamaya gidilmiş olup şehirlerimizde ve köylerimizde yüzyıllardır okunan ezan seslerinin içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında tartışma konusu haline getirildiğine ve salgınla mücadele bahane edilerek, ezanların okunduğu mikrofonların ayarlarıyla oynamaya dönük haksız ve hukuksuz girişimlere şahit oluyoruz. Diğer taraftan, iftar ve sahur vaktini davulla duyuran gençlerimize yönelik engellemeler de yaşanmaktadır.

    Manevi değerlerimizi hedef alan bu girişimleri reddediyor, inanç hürriyetimize saygı duyulmasını beklediğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.