Zeybek istedi Bakanlık “Hayır” dedi!

    Zeybek istedi Bakanlık “Hayır” dedi!

     

     

    BASIN AÇIKLAMASI

    3 Nisan 2020 tarihinde Mustafçova Belediyesine bağlı Sinikova köyünde çıkan yangında bir ailemizin evi kullanılamaz hale gelmiştir. Bu talihsiz olay bir kez daha Mustafçova Belediyesine bir İtfaye biriminin gerekliliğini ortaya koymuştur.

    Fakat bu zarureti Yeni Demokrasi Hükümetinin kavrayamadığını görmekteyiz.

    Meydana gelen bu olay sonrasında 6 Nisan 2020 tarihinde Sivil Savunma Bakanlığına bir soru önergesi yatırarak, Mustafçova Belediyesine bir İtfaye teşkilatının kurulmasını talep ettim. İlgili Bakanlıktan soruma karşılık gelen cevap olumsuz olup, Bakanlığın böyle bir planlamasının olmadığını açık bir dille ifade etmekteydi. Şunu da belirtmek isterim ki, benim soru önergemin akabinde,16-4-2020 tarihinde Mustafçova Belediyesi de Bakanlıktan bölgeye bir İtfaye teşkilatının kurulması talebinde bulunmuştur.

    Bölgenin bitki örtüsünü, zorlu yol şartlarını ve İskeçe’deki İtfaiye birimlerine uzaklığını göz önünde bulundurursak böyle bir teşkilatın kurulmasındaki ısrarımın sebebini açıklar.

    Bir yandan hükümetin kendi yandaş medyasına bu pandemi ortamında milyonlarca Euro’yu peskeş çekmesi diğer yandan ise bu bölgemizin doğal zenginliğini ve insanlarımızın can güvenliliğini hükümetin kale almadığını görmekteyiz.

    Karantinalarla zor günler geçiren Mustafçova Belediyesinde yaşayan vatandaşlarımıza bu hizmet çok

    görülmemelidir. Hükümetin bir an önce hatasını telafi etmesini beklemekteyiz.

    İSKEÇE MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ZEYBEK

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.