Sel felaketi zararlarına bürokrasi engeli

    Sel felaketi zararlarına bürokrasi engeli

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet 10 Temmuz 2019 tarihinde Şapçı, Maronya, Yassıköy bölgelerinde meydana gelen sel felaketi sonrası evlerde oluşan maddi zararların ödenmesi konusuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

    Milletvekili İlhan Ahmet’in yaptığı açıklama şöyle:

    “10.07.2019 tarihinde Maronya- Şapçı- Yassıköy bölgesinde olan sel felaketi sonucunda evlerde oluşan maddi zararların ilgili Bakanlık tarafından henüz tazmin edilmemiş olması üzerine , zarar gören ev sahiplerine paraların niye ödenmediğini meclise getirmiştim ve bu konuyu Bakana sormuş ve zararların zarar gören kişilere ne sebeple ödenmediğini sormuştum.

    Bakanlıktan verilen resmî cevaba göre ise zarar gören yurttaşlarımıza tazminat verilmeme sebebinin , Eyalet Başkanlığı tarafından, Belediye Başkanları tarafından düzenlenen tutanakların henüz daha Bakanlığa bir yıllık zaman geçmesine rağmen halen daha gönderilmemiş olması ifade edilmektedir.

    Bakanlık bu tutanakların Eyalet Başkanı ve zarar gören Belediye Başkanlıkları ( Maronya - Yassıköy ) tarafından gönderilmesi durumunda hemen ödeme emri verileceğini beyan etmektedir.

    Milletimizin hak ettiği yarışmaları kaybetmemesi için, Eyalet Başkanı Sn. Hristos Metios ve bölge Belediye Başkanlarının bir an evvel bu zarar ziyan tutanaklarını ilgili bakanlığa göndermesi durumunda bakanlık nezdinde olayın takipçisi olacağım.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.