AB Komisyonu Yunanistan’daki sığınmacılar ile ilgili raporunu kamuoyundan gizli tutuyor

    AB Komisyonu Yunanistan’daki sığınmacılar ile ilgili raporunu kamuoyundan gizli tutuyor

    Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Yunanistan’ın iltica başvurularını geçici olarak askıya alan kararının ön hukuki değerlendirmesini içeren raporu açıklamayı reddediyor.

    AB Komisyonu’nun hukuk birimi tarafından hazırlanan kurum içi taslak belgenin Yunanistan’ın söz konusu kararının hemen ardından Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile paylaşıldığı bildiriliyor. 4 Mart 2020 tarihli belgede Yunan hükümetince alınan ulusal tedbirlerin ön incelemesi yer alıyor.

    Bahse konu belgenin bilgiye erişim özgürlüğü çerçevesinde kamuoyuna açıklanması talebine olumsuz yanıt veren AB Komisyonu, söz konusu vakada olduğu gibi son derece hassas konulara dair hukuki tavsiyelerin açıklanması halinde bunların samimiyeti, tarafsızlığı ve kapsayıcılığının ciddi şekilde etkileneceğini ifade etti.

    Yunanistan, Türkiye’nin Avrupa’ya olan sınırlarında mülteci geçişlerine yönelik engellemelere son vermesinin ardından geçtiğimiz Mart ayı başında iltica başvurularını bir aylığına askıya almış, 1 Nisan 2020 tarihinde de bu tartışmalı uygulamayı sonlandırdığını duyurmuştu. Yunan hükümetinin bu kararına AB Komisyonu sessiz kalırken, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ve sivil toplum büyük tepki göstermişti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.