İlhan Ahmet hayvanlarını satamayan üreticilerin sorunlarını dile getirdi

    Previous Next

    İlhan Ahmet hayvanlarını satamayan üreticilerin sorunlarını dile getirdi

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, KİNAL Genel Başkanı Fofi Gennimata başkanlığında parti meclis grubu toplantısına videokonferans aracılığıyla katıldı.

    Milletvekili İlhan Ahmet toplantıda hayvanlarını satamayan hayvan besicileri için, AB fonları kullanılarak devlet tarafından satın alınıp, ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlara dağıtılması önerisinde bulundu.

    Toplantıya ilişkin İlhan Ahmet’in yaptığı açıklama şöyle:

    “Konuşmamda, covid - 19’un Rodop İli’ndeki ekonomik etkilerine dikkati çekerek, özellikle tarım sektöründe yol açtığı büyük zararı dile getirdim. Hükümetin tarım alanında ayırmayı planladığı 150 milyon euroluk paketin yetersiz olduğunun altını çizerek, bölgemize acil ekonomik yardım yapılması için tekliflerimi sundum.

    Hayvanlarını satamayan hayvan besicilerinin durumunu özellikle belirttim. Satılamayan hayvanların, AB fonları kullanılarak devlet tarafından satın alınıp, ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlara dağıtılmasını önerdim. Sosyal devlet anlayışının bunu gerektirdiğini hatırlattım.

    Öte yandan genel başkan ve milletvekillerine, bazı siyasi çevrelerin ‘ezanların hoparlörden duyurulmayacağı’ şeklindeki provakatif söyleminin bölgede yol açtığı tartışmalar hakkında bilgi verdim. Bazı çevrelerin bu iddialarının ve toplumda yarattıkları gerginliğin önüne geçmek için Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı ile bizzat görüştüğümü, karardaki hükmün mülki amirlerce ve müftülüklerce doğru şekilde uygulanmasını sağlamasını bakandan talep ettiğimi bildirdim. Böylece bakana, dini özgürlükler konusunda sosyal demokratlar olarak partimizin de hassasiyetini dile getirdiğimi ifade ettim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.