İlhan Ahmet: “Ezan ve çan yasaklanmadı!”

    İlhan Ahmet: “Ezan ve çan yasaklanmadı!”

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, “Camilerimizde ezanların hoparlörden okunmasını yasaklayan bir düzenleme yoktur. Bu tür iddialara gerekçe gösterilen Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın son kararı, 12-20 Nisan tarihleri arasında ibadethanelerin içinde yapılan dini ayinlerin ve duaların hopörler ile ibadethane dışına verilmesine yasak getirmektedir” dedi.

    Milletvekili İlhan Ahmet tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Değerli soydaşlarım,

    Camilerimizde ezanların hoparlörden okunmasını yasaklayan bir düzenleme yoktur. Bu tür iddialara gerekçe gösterilen Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın son kararı, 12-20 Nisan tarihleri arasında ibadethanelerin içinde yapılan dini ayinlerin ve duaların hopörler ile ibadethane dışına verilmesine yasak getirmektedir.

    Yani, ibadet vaktini haber verme ve bireysel ibadete çağırma anlamı taşıyan kiliselerde çalınan çanı ve camilerde okunan ezanı yasaklamaya yönelik bir düzenleme yoktur.

    Bakanlık kararının tüm açıklığına karşı, bazı siyasi çevrelerce toplum içinde ‘ezana yasak getirildiği’ şeklinde provakatif algının yayılmaya çalışıldığına şahit olmaktayız.

    Yanlış anlaşılmaların ve olası yanlış uygulamaların önüne geçmek için konuyu, bir mektup ile Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Keramaris’e ilettiğimi kamuoyunun bilgisine sunmak isterim.

    Bakandan, özellikle yerel mülki amirliklere ve müftülüklere gerekli bilgilendirmeyi yapmasını talep ederek, ibadet vaktini bildirme amaçlı çan ve ezanın hoparlörden duyurulmasına yasak getirilmediğinin açıkça ifade edilmesini istedim. Bakanlık kararının kasten yanlış uygulanması durumunda, din özgürlüğüne müdahale edilmiş olacağını hatırlattım.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.