Türkiye'den Balkan ülkelerine tıbbi yardım

    Previous Next

    Türkiye'den Balkan ülkelerine tıbbi yardım

    Türkiye’nin Balkan ülkelerine gönderdiği tıbbi malzemeler bugün “Türkiye’den, Kuzey Makedonya halkına sevgilerle” mesajıyla Üsküp’e ulaştı.

    Uluslararası Üsküp havalimanında yapılan teslim töreninde Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, T.C. Üsküp Büyükelçisi Hasan Sekizkök, Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Azim Nuredin Manastır Fahri Konsolosu ve MATTO Başkanı Aydoğan Ademoski yer aldı.

    Burada bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, dost Türkiye’den gelen yardıma teşekkür etti. Dimitrov, “Dostumuz Türkiye’den, Türk halkından Makedonya halkına gelen yardımı kabul etmek üzere buradayız. Yardım paketlerinin üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gönderilmiş ‘Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır/ Karanlığın ardında nice güneşler var’ mesajı bulunuyor” dedi.

    Dimitrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’ye gönderdiği mektubun bir kısmını okudu ve NATO üyeliği ile AB’yle müzakerelere başlamaları vesilesiyle tebrik mesajlarının iletildiğini kaydetti.

    Dimitrov, konuşmasını Türkçe ‘Teşekkürler’ diyerek bitirdi.

    T.C. Üsküp Büyükelçisi Hasan Sekizkök, küresel ölçekteki bir tehlikeye karşı işbirliği ihtiyacının arttığını söyledi. Büyükelçi Sekizkök, konuşmasını şöyle bitirdi:

    “İçinde bulunduğumuz günlerde liderlik ve uluslararası dayanışma büyük önem taşımaktadır.

    Bu anlayışla, Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın farklı coğrafyalarındaki ülkelere salgınla mücadelede destek vermek için sağlık malzemesi göndermektedir.

    Elbette ki, halklarımızın asırlar boyunca birlikte var oldukları  Balkanlar  ve bu toprakların kalbinde yer alan Makedonya iyi gününde olduğu gibi kötü gününde de Türkiye’nin  ve Türk halkının her zaman gönlünde olmuştur. Kardeşlik ve dostluk kavramlarının lafzına ve ruhuna  önem veririz.

    Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türk halkının sevgi, dostluk ve selamlarıyla bugün Üsküp’e ulaşan sağlık malzemesinin bir nebze olsun Makedonya halkının yaralarını sarmasına yardımcı olmasını diliyorum.”

    Balkan ülkelerine yardım

    Kuzey Makedonya’ya 50 bin maske, bin tulum ve bin tanı kite hibe edildi. TSK’ya ait uçak bugün Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ ve Kosova’ya da tıbbi malzeme dağıtacak.

    yenibalkan.com

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.