DEİK Türk Yunan İş Konseyi toplantısı videokonferans ile gerçekleştirildi

    DEİK Türk Yunan İş Konseyi toplantısı videokonferans ile gerçekleştirildi

    Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Yunanistan İş Konseyi toplantısı videokonferans aracılığıyla yapıldı.

    DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya başta DEİK –Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak olmak üzere, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Atina Ticaret Ataşesi Ayşe Özcan Erbilgin ve konsey üyeleri katıldı.

    Levent Sadık Ahmet toplatıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantımızda dünya çapındaki koronavirüsün etkileri, ticari faaliyetlerin durumu, Yunanistan ve Türkiye arasında ithalat ve ihracatı değelendirilmiş olup ‘kazan kazan’ ilişkisine vurgu yapıldı. Ayrıca DEİK olarak misyonumuz gereği ele ele verip bu darboğadan bir an evvel kurtulmak, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari hacmin 4 milyar üzerine taşınabilmesi için önümüzdeki döneme ilişkin istişarede bulunulmuştur” açıklamasında bulundu.

    Ayrıca Türk Yunan dostluğu çerçevesinde, ekonomik ilişkilerin her zaman önemli olduğunu dile getiren başkan Sadık Ahmet, Türk Yunan iş konseyi olarak bu alandaki çalışmalarına her türlü şartlarda devam edeceklerinin altını çizdi.

    Toplantıda Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, şu anda Yunanistan’dan Türkiye’ye tahliye edilen Türk vatandaşların durumu hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Özügergin, Türk Yunan işadamlarının geleceğe dönük girişimlerini ve çalışmalarını büyük bir takdirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

    DEİK –Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, DEİK olarak tüm iş dünyasının problemlerini yakından takip ettiklerini ve gerekli çalışmalara başladıklarını dile getirerek, toplantıya katılımlarından dolayı, Atina Büyüklelçisi Burak Özügergin’e teşekkür etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.