İskeçe ve Mustafçova belediyelerinde önlemler arttırıldı

    İskeçe ve Mustafçova belediyelerinde önlemler arttırıldı

    Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias günlük basın toplantısında ülke çapında 1 belediyenin daha karantinaya alındığını ve 5 belediyede tedbirlerin sıkılaştırıldığını duyurdu. Tedbirlerin artırıldığı belediyeler arasında İskeçe ve Mustafçova Belediyeleri de bulunuyor.

    Ülke çapında 5 belediye için alınan sıkı önlemler kapsamında akşam 20:00 ile sabah 08:00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

    Ayrıca 23 Mart Pazartesi günü yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağındaki istisnai durumlardan olan “Yardıma ve bakıma muhtaç kişilere yardım etmek amacıyla dışarıya çıkmak”, “Cenaze, nikah vb törenlere gitmek” ve “Evcil hayvanları dolaştırmak ve spor yapmak amacıyla dışarıya çıkmak” maddeleri sebep gösterilerek dışarıya çıkmak yasaklandı. Cenazelere sadece birinci derece akrabalar katılabilecek. Evcil hayvanları dolaştırmak amacıyla ise sadece 15 dakikalığına ve evin yakınında olmak şartıyla dışarıya çıkılabilecek.

    Öte yandan marketlerde kişi başı alan 20 metrekareye yükseltildi. Söz konusu tedbirler 14 günlük bir zaman dilimini kapsıyor. Bakan Yardımcısı Hardalias söz konusu bölgeler için durumun ciddiyetine işaret ederek vatandaşların alışverişlerde daha uzun günler için alışveriş yapmalarını ve sıklıkla dışarı çıkmamalarını önerdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.