YTB: İsteyen öğrenciler memleketlerine dönebilir!!!

    YTB: İsteyen öğrenciler memleketlerine dönebilir!!!

    Türkiye Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Türkiye Bursları kapsamında Türkiye'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden memleketlerine dönmek isteyenlere bazı kolaylıklar sağladı.

    Türkiye'de öğrenim gören Yunanistan uyruklu Batı Trakya Türk Öğrencileri Birliklerinin sosyal medya gruplarına iletilen bilgilendirme mesajında Türkiye burslusu olan öğrencilere sistemden bir taahhütname bölümü açılacağı, öğrencilerin bu taahhütname bölümünü doldurarak memleketlerine gidebilecekleri belirtildi.

    Taahhütnameyi doldurarak Türkiye'den ayrılacak öğrencilerin bu süre zarfında burslarını almaya devam edecekleri, öğrenime ara verilen sürenin uzatılması durumunda aynı şekilde bursların devam edeceği belirtildi. Öğrenime verilen aranın veya uzatma süresinin dolmasından sonra öğrencilerin Türkiye'ye dönmesi gerekeceği ve gerek görüldüğü takdirde yurtdışından gelen  herkese uygulanan prosedür kapsamında karantinaya alınabilecekleri ifade edildi. Öğrencilerin ve ailelerinin tüm bu hususları göz önünde bulundurarak arzu eden öğrencilerin taahhütnameyi doldurarak memleketlerine dönebilecekleri ifade edildi.

    Bu gelişmeler sonrasında Türkiye'de okuyan Batı Trakyalı öğrencilerin bir kısmının memleketlerine dönmek için dönüş hazırlıkları yaptığı belirtildi. Batı Trakya Türk Öğrenci Birliği yetkilileri Yunanistan'a dönecek öğrencilerin memlekete döndüklerinde mümkün olduğunca evden çıkmamaları ve sosyal temastan kaçınmaları gerektiğini belirttiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.