Onları unutmadık!

    Onları unutmadık!

     

    Yorum

    Bugün 18 Mart 2020. Tam 105 yıl önce binlerce Osmanlı vatandaşı imparatorluğun bekası için çağrılara uyarak vatan savunması için harekete geçti. Geride çocuklarını, eşlerini ve nişanlılarını bıraktılar. Vatan savunmasını her şeyin önünde tuttular.

    Tüm Osmanlı coğrafyasından olduğu gibi Batı Trakya bölgesinden de 8.500 kişi, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, Kerkük, İdlib ve Anadolu’dan gelen vatanperverlerle birlikte düşmanla çarpıştılar, İstanbul’a geçişe izin vermediler. Bir çoğu şehit oldu. Bir kısmı da gazi olarak yaşadıkları topraklara döndü.

    Çanakkale Zaferi dünyaya yepyeni bir sayfa açtı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehayı ortaya çıkardı.

    Osmanlı’nın geleceği için çarpışanların arasında Hıristiyan vatandaşlar da vardı. Onlar da vatanın elden gittiğini görerek cepheye koştu. 600 civarında gayri müslim de diğer arkadaşlarıyla birlikte yine vatan topraklarına gömüldüler.

    Bu yıl ne yazık ki küresel koronavirüs salgını nedeniyle onları savaştıkları yerlerde anamıyoruz. Ancak her şeye rağmen onları unutmak mümkün değildir. Onlar bizlerin sağlıklı, özgür, gelişmiş bir vatanda yaşamamız için hayatlarını verdiler.

    Onları unutmak mümkün değildir!

    Onlar her zaman bizim gönlümüzde yaşayacak!

    105 yıl önce Osmanlı’nın geleceği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.