Gümülcine’de hayat durdu!!!

    Previous Next

    Gümülcine’de hayat durdu!!!

     

    Çin’den başlayıp Avrupa’ya yayılan koronavirüs salgını Yunanistan’ı da etkilemeye devam ediyor. Son verilere göre virüs 190 kişiye bulaştı ve 3 kişi hayatını kaybetti. Vakalar daha çok Selanik, Atina, Patra ve Kastorya bölgelerinde görülmektedir. Doğu Makedonya – Trakya Eyaletinde ise şu ana kadar herhangi vakaya rastlanmadı.

    Virüsün gittikçe yayılma eğilimi göstermesinden sonra Hükümet yeni önlemleri açıkladı. 13 Mart 2020 akşamı açıklanan yeni önlemlere göre süpermarketler, eczaneler ve gıda satan mağazaların dışında; dükkanlar, kahvehaneler, restoranlar, müzeler, kuaförler ve eğlence yerleri de bugünden itibaren 2 haftalığına kapatıldı. Daha önce de okullar ve  mahkemeler de kapatılmıştı.

    Hükümetin dün aldığı önlemler bu sabah halka yansımaya başladı. Her ne kadar halkta büyük bir panik olmasa da sabahın erken saatlerinde marketlerde yoğun bir şekilde alışveriş yapıldığı görüldü. Halk daha çok gıda, dayanıklı tüketim malları ve temizlik ürünlerine yöneldi. Marketlerdeki ürünlerde ise herhangi bir azalma olmadığı gözlendi.

    Yine Gümülcine çarşısı da sessizliğe büründü ve halk daha çok evlerine kapandı.

    Her gün canlılığı ile ün salan ve Türklerin buluşma noktası olan Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinde de masa ve sandalyeler bir kenara yığıldı ve halka kapatıldı.

    Önlemlerden Cumartesi günleri düzenlenen Halk Pazarı da nasibini aldı. Günler önceden mal tedarik eden bazı pazarcılar sabahın erken saatlerinde pazar yerine tezgahlarını açmak istediler. Ancak emniyet güçleri buna izin vermedi.

    Yetkililer, bilim insanlarının tavsiye ettiği hijyen kurallarına uyulmasını ve kalabalık ortamlarda bulunulmamasını istediler. Bunlar yapılmadığı takdirde önlemlerin daha da sertleşebileceği belirtildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.