Regaip Kandili'nde yağmur duası yapıldı!

    Previous Next

    Regaip Kandili'nde yağmur duası yapıldı!

     

    Rodop ilinin Durhasanlar – Neda köyünde bu yıl da gelenek bozulmadı ve Regaip Kandili kutlandı. Kandil etkinliğinde yağmur duası da yapıldı.

    27 Şubat 2020 Perşembe günü, Durhasanlar gençlerinin düzenlediği etkinliğe; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Durhasanlar Muhtarı Cihat Şerif, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi Muhalefet Lideri Erdem Hüseyin, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Keşan Belediye Başkanını temsilen meclis üyesi Tarık Uysal, Keşan İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit’in yanı sıra etraf köylerden yüzlerce kişi katıldı.

    Etkinlik Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı ve din görevlileri tarafından okunan mevlitle devam etti. Günün duası ise Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif tarafından yapıldı.

    Etkinliğin sonunda Durhasanlar gençlerinin isteği üzerine yağmur duası yapıldı. Bu kez eller semaya değil de aşağıya doğru çevrilerek dualar edildi.

    Katılımcılara yemek ikramıyla etkinlik sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.