Akademili Öğretmenler Derneği Olağan Kongresi Yapıldı

    Previous Next

    Akademili Öğretmenler Derneği Olağan Kongresi Yapıldı

    S.Ö.P.A. – Selanik Özel Pedagoji Akademisi Mezunu Öğretmenler Derneği Genel Kurulu 12.02.2020 günü Gümülcine’de bir otelde gerçekleşti.

    Genel Kurul’a; Akademili Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Rodop İl Eğitim Müdürü Konstantinidis Marinos, “Tris İerarhes” Öğretmenler Derneği Stefanos Makriyannis, Yassıköy Azınlık İlkokulu Aile Birliği Asbaşkanı Pınar Köse, Gümülcine 1. Azınlık İlkokulu (İdadiye) Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Dikili katıldı. Milletvekilleri İlhan Ahmet ve Evripidis Stilyanidis ise mesaj göndererek meclisteki çalışmaları dolayısıyla katılmayacaklarını belirttiler.

    ÖĞRETMENLERE YAKIN OLDUK. GERÇEK İŞBİRLİĞİNİ GETİRDİK

    Eğitim konusunda bazı adımların atıldığını, ancak bunların mükemmel ve yeterli olmadığını belirten Rodop İl Eğitim Müdürü Konstantinidis Marinos, “Öğretmenlere yakın olduk. Gerçek işbirliğini getirdik. Bu konularda daha fazla çaba gerekmektedir. Devlet işini yapacaktır. Önemli olan ailelerin düşünceleridir. Siz öğretmenler kendinizi geliştiriniz. Buna kimsenin itirazı olamaz. Kapım her zaman ve herkese açıktır.” Görüşlerine yer verdi.

    NAZIM HİKMET’İN SÖZLERİNDEKİ GİBİ, SABAH EVE EKMEK GÖTÜRMEK BÜYÜK BİR MUTLULUK VERMEKTEDİR

    Aramızda görüş ayrılığı olsa da, meslek sorunlarımız aynıdır, diyerek konuşmasına başlayan “Tris İerarhes” Öğretmenler Derneği Y.K.’dan Stefanos Makriyannis, “Azınlık ve devlet okulları öğrencilerinin sorunları vardır. Bunları birlikte çözebileceğimize inanıyorum. İşbirliğimiz daha da derin olmalıdır. Gelecek hafta yapılacak olan genel greve hepinizi davet ediyorum.

    İnsanların mutlu olabilmeleri için çok az şeylere ihtiyaç vardır. Nazım Hikmet’in sözlerindeki gibi sabah eve ekmek götürmek büyük bir mutluluk vermektedir.” Görüşlerini ifade etti.

    DAVA ADAMI OLARAK HAREKET ETMENİZİ İSTİYORUZ

    Veliler olarak öğretmenlere güvenimiz sonsuzdur. Çaba sarf etmeniz bizleri umutlandırıyor. Dava adamı olarak hareket etmenizi istiyoruz, diyerek konuşmasına başlayan Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ercan Ahmet, “Veliler olarak öğretmenlerle çalışmaya hazırız. Kötü niyetli çevrelerin tek yaptıkları şey azınlık okullarını kötülemektir. Ancak bu böyle değildir. Yunanca kitaplar konusunda sorunlar var. Bölgesel toplantılar yapıyoruz ki bu konuda ileride bu çalışmaları bir rapor haline getireceğiz. İki derneğin yaptıkları toplantılarda hepimiz “özel kaynaştırma sınıflarını istediğimizi” söyledik. Belediye meclisinde konu görüşülürken öğretmenler kurulundan olumsuz karar çıktı. Encümen seçimleri teşvik edilmelidir. Encümenler üretken olmalıdır.” Düşüncelerini aktardı.

    AZINLIK OKULLARINA, AZINLIĞI TANIMAYAN ÖĞRETMENLER ATANMAKTADIR

    İri, diri ve eğitimle ilgili bilgili olmalıyız. Gücümüzü kendimiz için kullanmalıyız. Eğitim sorunumuz ilk sırada yer almaktadır, diyerek sözlerine başlayan Gümülcine 1. Azınlık İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Dikili, “Anaokullarında ana dilimizi öğrenemiyoruz. Okullarımızda ciddi sorunlar var. Kütüphanelerde Türkçe kitapları yok ettiler. Tam gün eğitim, Türkçe eğitimi etkilemeyi amaçlamaktadır. İngilizce öğretmenleri Türkçe müfredatından olmalıydı. Azınlık okullarına yeteneksiz öğretmenler gönderip çocukları devlet okullarına gönderme amaçlanmaktadır. Azınlık okullarına, azınlığı tanımayan öğretmenler atanmaktadır. Şimdi de büyük köylere seçmeli devlet okulları yapılmak isteniyor. Devlet okuluna giden öğrencilerin hangi sınıflara koyulduğuna bir bakılsın. Üniversite başarı oranı %25 civarındadır. Her okul aile birliği kurmalıdır. ” Görüşlerine yer verdi.

    TÜRKÇE VE YUNANCA’DA BAŞARILI OLMALIYIZ

    Eğitim en iyi derece olmalıdır, görüşüyle konuşmasına başlayan Yassıköy Azınlık İlkokulu Aile Birliği Asbaşkanı Pınar Köse, “Türkçe ve Yunanca’da başarılı olmalıyız. Biz, güçlüyüz ve beraberiz.” Düşüncelerine yer verdi.

    GELECEK 10 YIL İÇİNDE AZINLIK OKULLARI YARIYA İNECEKTİR

    Konuşmalardan sonra seçimi yönetecek Divan Kurulu’na Yusuf Mehmet, Mehmet Hüseyinoğlu, Hasan Keleş ve Salih Muhtar seçildiler. İsim okunarak yoklama alındıktan sonra Başkan Salih Ahmet kürsüye geldi. Ahmet, Varlık mücadelesi veren okullarımızın ayakta kalabilmesi için yollar aradık dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: Üyelerimizin özlük hakları konusunda çalışmalar yaptık. Enerjimizi azınlık okulları için harcadık. Gelecek 10 yıl içinde azınlık okulları yarıya inecektir. İçler acısı bir durum. Önce bu erozyonu durdurmamız gerekir. Devlet okullarını tercih eden ailelerle yapacağımız çok şeyin olduğuna inanıyoruz. El ele verdiğimizde başarılı olduğumuzu gördük.

    DERNEKLERİN YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE AZINLIK OKULLARINI TERCİH EDENLERİN ARTTIĞINI GÖRDÜK

    Okul varsa, öğretmen de vardır. Derneklerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde azınlık okullarını tercih edenlerin arttığını gördük. Devletin gözünde artık eski S.Ö.P.A. mezunu öğretmen yok! Okullar kapanırken neden buna ihtiyaç duyulsun ki! Bizler her zaman güçlü ve değerli olduğumuzu göstermeliyiz.

    DERNEĞİMİZİN ADININ, “TÜRKÇE ÖĞRETMENLER DERNEĞİ” OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ KABUL EDİLMEDİ

    Daha dün tüzük değişikliği için mahkemeden olumsuz karar çıktı. Derneğimizin adının, “Türkçe Öğretmenler Derneği” olarak değiştirilmesi kabul edilmedi. Sigorta konularında ise netice alamadık. Okullarımızın varlığı, Türkçe ile Yunanca’nın varlığına bağlıdır. Bu konuda bazı derneklerle yaptığımız görüşmelerde ortak düşüncelerimizin olduğunu gördük. Bu konuda basın açıklaması da yaptık.” Görüşlerine yer verdi.

    Başkan Salih Ahmet’in konuşmasından sonra gündem maddelerine devam edildi.

    Sayman İdriz Hasan, gelir-giderleri açıkladı ve 2020 bütçesini Genel Kurul’a sundu. Devamında da Rıdvan Halil Denetim Kurulu raporunu okudu. Bütün bunlardan sonra Dernek aklandı.

    Eleştiriler bölümünde ise Dernek’ten istifa eden 6 üyenin durumu gündeme geldi. Tartışmalardan sonra, Genel Kurul sonrasında, kararın tutanaklara geçmesinden sonra bu kişilerin üyeliklerinin geçerli olacakları yönündeki öneri kabul edildi.

    Öneriler bölümünde ise Denetim Kurulu’ndan Mehmet Bülbül tarafından iki öneri dile getirildi. Alanlarında uzman kişilerin üniversite şartı olmaksızın seminerler verebilmesi gerektiğini ve de eğitim faaliyetlerin yapılmasını vurguladı.

    Gündemin seçim maddesinde ise aday olan kişiler belirlendi. Y.K.ve D.K. adayları aşağıdaki oyları aldılar:

     

    YÖNETİM KURULU ADAYLARI

     

    Salih AHMET                             89

    İdris HASAN                                87

    Hakkı HACI                                 77

    Mehmet YAKUP                          63

    Hüseyin ŞAKİR HÜSEYİN            59

    İbrahim MUSTAFA                       58

    Mehmet SÜLEYMAN ÇOLAK       56

    Mehmet BABA HASAN                49

    Nihat KARA HASAN                    41

    Hamdi ALİ BAŞ                           28

     

    DENETİM KURULU ADAYLARI

     

    Mehmet BÜLBÜL                       68

    Ali DERVİŞ                                66

    Rıdvan HALİL                              65

    Lütfü DELİ ŞAKİR                       31

    Osman ARNAVUT YUSUF          15

    Ahmet KARA HÜSEYİN               8

     

    Görev dağılı şu şekilde oluştu:

     

     Y  Ö  N  E  T  İ  M      K  U  R  U  L  U
                                                        
    1.      Salih AHMET                               Başkan                            
    2.      Mehmet SÜLEYMAN ÇOLAK         Asbaşkan    
    3.      Hakkı Hacı                                    G.Sekreter    
    4.      İbrahim MUSTAFA                         Sayman
    5.      İdris HASAN                                  Üye    
    6.      Hüseyin Şakir                                Üye    
    7.      Mehmet YAKUP                            Üye    

     

    D  E  N  E  T  İ  M       K  U  R  U  L  U
           
    1.  Mehmet BÜLBÜL                          Başkan    
    2.   Ali DERVİŞ                                   Sekreter
    3.   Ridvan HALİL                                 Üye    

                                    

                         

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.