ABTTF’den Atina’ya çalışma ziyareti

    Previous Next

    ABTTF’den Atina’ya çalışma ziyareti

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 17 Ocak 2020 tarihinde Yunanistan’ın başkenti Atina’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, ziyaret çerçevesinde bir dizi temaslarda bulundu.

    ABTTF’nin faaliyetleri ve Batı Trakya Türk toplumunun sorunları aktarıldı

    ABTTF heyeti ilk olarak tüm Yunanistan genelinde yoğun faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) Başkanı Petros Konstantinou ile görüştü. KEERFA’nın ofisinde yapılan görüşmede ABTTF’nin faaliyetleri ve Batı Trakya Türk toplumunun sorunları dile getirildi.

    Ziyaretin önemli duraklarından biri de yaklaşık 30 bin Batı Trakya Türk’ünün yaşadığı Federal Almanya’nın Atina Büyükelçiliği oldu. ABTTF heyetini makamında kabul eden Büyükelçi Yardımcısı Heike Dettman’la yapılan görüşmede, ABTTF’nin faaliyetleri ve Batı Trakya Türk toplumunun sorunları aktarıldı.

    Genç Akademisyenler Topluluğu’nun (GAT) Atina şubesinde, Atina’daki üniversitede öğrenim gören Batı Trakya Türk gençleri, kendilerini ziyaret eden ABTTF heyetini sıcak ve samimi sohbetleriyle karşıladı. ABTTF’nin faaliyet ve etkinlikleri hakkında bilgi alan gençler, Batı Trakya Türk toplumunun Atina’da yeterince tanınmadığını söylerken, Batı Trakya Türk toplumunun ve kültürünün Atina’da tanıtımı için iş birliğine açık olduklarını vurguladılar.

    ABTTF heyeti, Atina ziyareti çerçevesinde Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği’ne de nezaket ziyaretinde bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.