Önder Mümin postahanenin kapatılmamasını istedi!

    Önder Mümin postahanenin kapatılmamasını istedi!

    BASIN AÇIKLAMASI

     

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, 9 Ocak Perşembe 2020 tarihinde  Ulaşım ve Altyapı Bakanı K. Karamanlis, Rodop ili Milletvekilleri ve Doğu Makedonya–Trakya Eyaleti Elta (Postahane) Müdürüne gönderdiği mektupta, Yassıköy Elta (Postahane) şubesindeki kadro yetersizliği probleminin giderilmesi ve kapatılmasının önlenmesini talep etti.    

    Detaylı olarak mektubun içeriği:

    Belediyemiz sınırları içerisinde hizmet veren Yassıköy postahane şubesinin çalışması ile ilgili şunları belitrmek isteriz:

    Postahane şubesinde daha önceki yıllarda toplam beş görevli bulunurken, ilerliyen yıllarda sayıları üçe düşmüş, 2019 yılının sonundan itibaren ise müdürün ve bir görevlinin emekliliğe ayrılmalarından ötürü şu an sadece bir kişi hem müdür hem dağıtıcı hem de kasadar görevini üstlenmektedir. Gittikçe küçülen şubenin, kapanma yolunda olduğu endişesini ifade etmek isteriz. Tarihi bir bölgenin parçası olan tarihi postahanenin kapatılması, bölge halkının hizmeti açısından büyük bir sorun teşkil etmektedir. Yassıköy postahanesi, belediyemizin kapsadığı 15 yerleşim bölgesine ve 12.000’den fazla ikamet eden kişiye hizmet vermektedir ve bunların arasında çok sayıda emekli bulunmaktadır. Bölgemize en yakın postahane şubeleri, 25 kilometre uzaklıkta Gümülcine ve 30 kilometre uzaklıkta İskeçe şehirlerindedir.      


    Yassıköy postahanesinin faaliyet gösterebilmesi ve bölgenin hizmetten mahrum kalmaması için en az üç görevli, iki dağıtıcı ve bir kasadar, gerekmektedir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, şubenin ayakta kalabilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederiz.

    YASSIKÖY BELEDİYE BAŞKANI

    ÖNDER MÜMİN

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.