“Lozan'dan Günümüze Batı Trakya Azınlık Okulları” adlı kitap tanıtıldı

    Previous Next

    “Lozan'dan Günümüze Batı Trakya Azınlık Okulları” adlı kitap tanıtıldı

    Batı Trakyalı akademisyen Dr. Sebahattin Abdurrahman’ın n kaleme aldığı “Lozan’dan Günümüze Batı Trakya Azınlık Okulları” adlı kitabın tanıtımı 7 Ocak Salı akşamı bir söyleşi eşliğinde tanıtıldı.

    Gümülcine’de yer alan Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) lokalinde gerçekleşen kitabın tanıtım etkinliğine başta ev sahibi BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet olmak üzere, kitabın yazarı Dr. Sebahattin Abdurrahman, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine SeçilmişMüftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Rodop Meriç İlleri Selanik Öğretmenler Derneği’ni temsilen Sayman İdris Hasan, Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman, BTAYTD İskeçe Okutan Anne Projesi Koordinatörü Sevtap Hint, Celal Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, Gümülcine  Hayriye Medresesi Okul Aile Birliği’ni temsilen Selahattin Kesit, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Naim Kazım, emekli öğretmenler soydaşlar katıldı.

    “BU ESERİ EĞİTİMLE İŞTİGAL EDEN HERKESİN KÜTÜPHANESİNDE YER ALMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

    Kitap tanıtım etkinliğinde söz alan BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bu akşam azınlığımızın başarılı bir evlâdı olan Dr. Sebahattin Abdurrahman’ın kaleme aldığı “Lozan’dan Günümüze Batı Trakya Azınlık Okulları” adlı kitabı sizlere elimizden geldiğince tanıtmaya çalışacağız. Ancak azınlık okulları ve eğitimi için bir kaynak kitap olan bu eseri özellikle eğitimle iştigal eden herkesin kütüphanesinde yer alması gerektiğine inanıyorum. Azınlığımızın en temel sorunu olan “eğitim” hususunda ne yazsak ki azınlığımızın talepleri dikkate alınmıyor. 1967 Cunta dönemi ile başlayan ve bugün de devam eden tek taraflı azınlık eğitimini şekillendirme projesi canımızı çok yakıyor. Tarihsel süreç içersinde azınlığımızın Lozan’da bir hak olarak kazandığı eğitim özerkliğinin elinden nasıl alındığını hep birlikte göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

    KİTABI OKUMA FIRSATI BULDUM VE BUNU ARKADAŞLARIMLA DA PAYLAŞTIM

    Daha sonra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu söz alarak, bu kitap etkinliğine katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Kitabı okuma fırsatı bulduğunu ve bir çok noktalarını önemli olduğunun altını çizen başkonsolos Ömeroğlu, kitapta Azınlık eğitimin de yaşanan gerçeklerin iyi bir dille anlatıldığını ve bunu diğer arkadaşlarıyla da paylaştığını belirtti. Son olarak Ömeroğlu, kitabın yazarı Dr. Sebahattin Abdurrahman’a bu çalışmasını Azınlığa armağan ettiği için teşekkür etti.

    Kitap tanıtım etkinliğinin son bölümünde BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, kitabın yazarı Dr. Sebahattin Abdurrahman’a Azınlık eğitimi üzerine bazı sorular sordu. Söyleşi eşliğinde gerçekleşen kitap tanıtım etkinliği sonunda yazar Abdurrahman katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi. Etkinlik, plaket takdim töreni ile sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.