Trakya’da şiddetli rüzgar devam ediyor… Kar yağışı bekleniyor

    Previous Next

    Trakya’da şiddetli rüzgar devam ediyor… Kar yağışı bekleniyor

    Yunanistan’ın bir çok bölgesinde etkili olan şiddetli rüzgar, bazı yerleşim alanlarında maddi hasara neden oldu.

    Olumsuz hava koşulları 5 Ocak Pazar günü öğle saatlerinden itibaren bölgeyi etkisi altına aldı. Aynı gece ve 6 Ocak Pazartesi günü de etkisi sürdüren ve hızı zaman zaman satte 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle Gümülcine ve civar köylerde ağaçların devrilmesine ve bazı evlerin çatılarında maddi hasar neden olduğu görüldü.

    Meteorologlara göre olumsuz hava koşullarının önümüzdeki saatlerde de devam edeceği, akşam saatlerinde yüksek kesimlere kar olmak bazı bölgelerde de kar yağışının etkili olması bekleniyor.

    Öte yandan Batı Trakya ile ilgili hava durumu tahminlerinde bulunan Müjdat Eminoğlu, Ocak ayında kar yağışıyla ilgili tarih verdi. Kar yağışı tahminine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Eminoğlu, “Evet, 6'ocak pazartesi günündeyiz hayırlı haftalar herkese, işte dün itibariyle bölgede sert rüzgarla gerçek kış günleri yaşanmaya başladı ve bugün itibariyle havanın iyice soğduğu rüzgarında daha etkili estiği görülüyor, bölge için son yapılan değerlendirmelere göre bu akşam bölgemize kar geliyor, daha çok yüksek alanlar daha şanslı yerler olacak beklentilere göre saat 20.00 suları kar başlayacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.