BTAYTD Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu Okul Öncesi ve Özel Eğitim alanına yönelik söyleşi gerçekleştirdi

    Previous Next

    BTAYTD Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu Okul Öncesi ve Özel Eğitim alanına yönelik söyleşi gerçekleştirdi

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, 11 Aralık 2019 Çarşamba günü lise öğrencilerine yönelik, okul öncesi öğretmeni ve özel eğitim öğretmenlerinin konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşi gerçekleştirdi.

    İlk olarak okul öncesi öğretmeni kendi tecrübelerini paylaşarak söze başladı. Lise eğitimini dereceyle bitirdiğini ifade eden konuşmacı, başarılı öğrencilerin hep aynı bölümlere yöneldiğini fakat bunun sorgulanması gerektiğini belirtti. Kişinin kendini iyi tanıyıp başarılı olabileceği mesleği tercih etmesinin önemine değindi. Daha sonra mesleki deneyimlerini paylaşan konuşmacı, çocukların 0 – 6 yaş aralığının öneminden bahsederek bu yaş döneminin kişinin hayatının geri kalanını şekillendirdiğini vurguladı. Bu nedenle okul öncesi öğretmenliğinin özveri, sabır, sevgi gerektiren değerli bir meslek olduğunu ifade etti.

    Ardından söz alan özel eğitim öğretmeni, bu mesleğe karar vermesinde etkili olan çocukluk döneminde yaşadığı bir anıyı paylaştı. Bu sayede özel eğitim alanına ilgi duymaya başladığını ve mesleğini o yaşlarda belirlediğini söyledi. Meslek belirlerken kişinin kendisini iyi değerlendirmesi gerektiğini, kendi kararlarını başkalarına bırakmaması gerektiğini vurguladı. Özel eğitim öğretmenliğinin çok özverili, anlayışlı ve sabırlı bir kişilik gerektirdiğini, istihdam imkanından çok, bunu göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.

    Son olarak bir diğer özel eğitim öğretmeni konuşmasında, bu alanda çeşitli kurumlarda görev aldığını ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların alanında uzman kişiler tarafından eğitim alması gerektiğini vurguladı. Genel anlamda çalışma ve istihdam olanakları üzerinde durdu. Bu alanı düşünen öğrencilerin farklılıkları kabul etmeleri ve hoşgörülü olmaları gerektiğini ifade etti.

    Söyleşi öğrencilerden gelen soru ve cevaplarla son buldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.