Hüseyin Zeybek Velopoulos'u kınadı

    Hüseyin Zeybek Velopoulos'u kınadı

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) Partisi Başkanı ve Larisa Milletvekili Kiriakos Velopulos’u kınadı.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Zeybek’in basın bürosundan yapılan açıklama şöyle:

    İlk olarak sayın Velopulos’un bugünkü konuşmasında İslam dinine karşı ırkçı ve şoven tutumundan bahsetmek istiyorum. Bu tür görüşlerin demokrasinin beşiğinde dile getirilmesi bize eski karanlık günleri hatırlatmaktadır, bu tür ırkçı yaklaşımları kınıyorum. Son dönemlerde görüyoruz ki Batı Trakya Azınlığı bazı çevreler tarafından hedef haline getirilmektedir.

    Birkaç gün evvel meclis başkan yardımcısı Sayın Atanasıu’da bir açıklamasında Midilli adası göçmen göçü ile böyle giderse ikinci bir Rodop olacak benzetmesi Azınlık insanını rencide etmiştir. Unutmayalım ki Batı Trakya Azınlığı fertleri Yunan vatandaşıdır. Bu tür görüşleri kınamanın dışında bütün demokratik güçler hep birlikte karanlığa karşı mücadele edip geçit vermemeliyiz. Kanun yasası ile ilgili görüşlerimde bugünkü vergi kanununun çoğunluğa (alt ve orta tabaka) çok az, azınlığa (zengin tabakaya) çok imtiyazlar sağlamaktadır. 10000 Euro’ya kadar olan gelirleri yüzde 9 ile vergilendiriyorsunuz. Olumlu görünen bu adımın dışında yakıt yardımlarında ve dağıtılan ekonomik destek fonlarında ciddi kesintilere gitmektesiniz. Çiftçilerin sigorta primleri ile ilgili net bir şey söylemiyorsunuz. Tarım bakanı sigorta primlerinin 114 Euro’dan 220 Euro’ya artacağını dile getirmiştir. Dar gelirli vatandaşlarımıza SİRİZA hükümeti 3,7 milyon vatandaşa 700 milyon Euro ödeme yapmıştır, siz ise 950 bin vatandaşa 175 milyon Euro vereceksiniz.

    Ayrıca yakıt yardımlarında SİRİZA döneminde İskeçe ilinde Mustafçova ve İskeçe belediyeleri A kategorisine yükseltilmesine rağmen siz bu belediyeleri tekrar B kategorisine indirerek insanlarımızın bu zor kış şartlarında ciddi ekonomik kayıpların oluşmasına neden oluyorsunuz. Ayni şekilde dağlık bölgemize verilmesi gereken odun miktarlarını düşürmüş ve ilk karın yağmasına rağmen bu insanlarımız hala yakacak odunlarını alamamıştır. Bir kez daha görüyoruz ki sizin hedefiniz zenginleri daha zengin yapmak kendi yandaşlarınızı devlet dairelerine tayin etmek. Bunu da hastane yönetimlerine atadığınız yetersiz kişilerle çok belirgin bir şekilde görmekteyiz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.