Menetler çayına köprü inşaatı başlıyor

    Previous Next

    Menetler çayına köprü inşaatı başlıyor

    Rodop ili sınırları içinde yer alan Büyük Sirkeli ve Kozlukebir köylerini birbirine bağlayan Menetler çayı olarak da bilinen Kocaçaya (Lissos) köprü yapımına önümüzdeki aylarda başlanması bekleniyor.

    Geçtiğimiz günlerde köprüyü inşa edecek olan AKMON Energiaki ATE Şirketi yetkilileri bölgeye gelerek, köprünün inşa edileceği alana köprünün yapımı ile ilgili bilgileri içeren tabelayı astılar. Elde edilen bilgilere göre bölge halkı için büyük önem arzeden köprünün inşaatına 2020 yılının ilk aylarında başlanacağı belirtildi.

    AHMET İBRAM: “Artık bu köprünün yapılması için, önümüzde hiç bir engel kalmadı”

    Öte yandan DMT Eyaleti’nde iki dönem Eyalet Meclis Üyeliği görevinde bulunan ve bölgeye bu köprünün yapımı için büyük gayret gösteren DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram yaptığı açıklamada, “Öncelikle ben de bu bölgenin bir insanı olarak, köprünün bölgemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2014 yılından bu yana iki dönem Eyalet Meclis Üyeliği görevinde bulunuyorum. Görevde olduğum süre boyunca diğer meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte Eyalet Başkanı Hristos Metios’la bu konuyu defalarca istişare ettik ve buraya bir köprünün yapılmasının gerekli olduğu konusunda uzlaştık. Aslında bu köprünün inşaasına bir önceki dönemde başlanacaktı. Ancak ihale sürecinde ve devamında yasalarda yapılan bazı değişiklikler, bu sürecin aksamasına neden oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Artık bu köprünün yapılması için, önümüzde hiç bir engel kalmadı. Geçtiğimiz günlerde firma yetkilileriyle birlikte, köprünün yapılacağı alana şantiye inşaatının yapılacağı uygun alanı belirlemek için incelemelerde bulunduk. Firma yetkilileri en uygun alanı belirleyerek köprü yapımı sırasında kullanılacak yapı araç ve gereçlerin korunacağı alanı belirledikten sonra yaklaşık üç ay içerisinde çalışmaların başlaması bekleniyor” dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.