Öğretmen Ahmet Mehmetoğlu vefat etti

    Öğretmen Ahmet Mehmetoğlu vefat etti

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiasından öğretmen Ahmet Mehmetoğlu, 5 Aralık 2019 Perşembe günü vefat etti. Merhum Mehmetoğlu’nun cenazesi 6 Aralık Cuma günü ikindi namazından sonra defnedileceği öğrenildi.

    Bat Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Ahmet Metmetoğlu’nun vefatıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı. BTTÖB’nin açıklaması şöyle:

    AHMET MEHMETOĞLU (1944-2019)

    NOT: Öğretmenimizin cenazesi yarın (6.12.2019 cuma) ikindi namazını müteakip Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsoluğu'nun arka sokağındakı evinden kaldırılacaktır.

    Öğretmenimiz Ahmet Mehmetoğlu 1944 yılında Gümülcine'de dünyaya geldi. İlkokulu, Ortaokulu ve Liseyi Gümülcine'de bitirdi. İki yıl İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nda okudu. Askerlik dönemi geldiği için okulu bırakıp 2 yıl askerlik yaptı.

    Askerliği bitirdikten sonra Edirne Öğretmen Okulu'na dışardan sınavlarına girerek öğretmen olarak Yunanistan'a döndü. Nuhçalı Türk İlkokulu Encümenleriyle anlaşma yaparak çalışmak için başvurdu. Fakat Yunan yönetimi çalışma izni vermedi. Öğretmen olarak çalışabilmek için birçok kere Yunan makamlarına başvurmasına rağmen çalışmasına izin verilmedi.

    1969-70 öğretim yılında eşinin okulu olan Nuhçalı Türk İlkokulu'nda 6 ay öğretmenlik yapabildi.

    En son Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine devam ederek 1996-97 öğretim yılında muzun olmuştur.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiası adına öğretmenimiz Ahmet Mehmetoğlu'na Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğretmen camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

    Mekânı Cennet Olsun!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.