İlhan AHMET, şiddete karşı dinler arası ortak duruşa destek verdi

    İlhan AHMET, şiddete karşı dinler arası ortak duruşa destek verdi

     

    Rodop İli KİNAL Milletvekili İlhan AHMET, Hristiyanlık ve İslamiyet’te kadının yeri çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında aile içi şiddetle, özellikle de kadına yönelik şiddetle ilgili ortak karşı duruşun beyan edildiği deklarasyonun imza törenine katıldı.

    Dedeağaç Mitropolitliği’nin himayesinde, Anthimio Kültür Merkezi’nde 28 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen ve Başbakan Kiriako Mitsotakis’in eşi Mareva Grabowski Misotakis ile Milli Eğitim Bakanlığı Dinişleri Genel Sekreteri Kalantzis’in katılımıyla düzenlenen törene İlhan AHMET, KİNAL Partisi Milletvekili olarak iştirak etti.

    Hangi platformda olursa olsun şiddete karşı durma çabalarını takdir ettiğini belirten milletvekili, etkinlikle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Deklarasyonda da vurgulandığı gibi şiddet, insan ve kadın haklarının korunmasıyla ilgili evrensel bir sorundur.

    Şiddeti, özellikle de kadına yönelik şiddeti din ile temellendirici zihniyetin Hristiynlık ve İslam’da yerinin olmadığınının açıkça vurgulandığı ve şiddetin her türüne karşı oratak mücadele mesajının verildiği böylesi girişimleri gelecekte de desteklemeye hazır olduğumu ifade etmek isterim.”

    Kalantzis: “İlhan Ahmet katılımıyla, toplumsal barışı desteklediğini göstermiştir”

    Törende konuşan Dinişleri Genel Sekreteri Kalantzis, şiddet karşısında her iki dinin nasıl ortak paydada birleştiğine dikkat çekti. Bu noktada Milletvekili İlhan AHMET’in katılımının sembolik önemine de işaret eden Kalantzis, “İlhan AHMET ile pek çok konuda görüş ayrılıklarımız, hatta zaman zaman ciddi tartışmalarımız olsa da katılımıyla Trakyadaki halkların birarada barış içinde yaşamaları yönünde verdiği desteği görmezden gelemem” dedi.

    Öte yandan Kalntzis’in “ciddi görüş ayrılıkları” vurgusu akıllara, Milletvekili İlhan AHMET’in dini özgürlüklerle ilgili meclis genel kurulundaki son konuşmasına gönderme mi yapıyor sorusunu getirdi.

    Hatırlanacağı üzere İlhan AHMET, anayasa değişiklik paketinin görüşüldüğü meclis genel kurulunun dini özgürlüklerle ilgili maddesine ilişkin oturumda yaptığı konuşmada, milli eğitim eski bakanı Gavroglou döneminde çıkartılan ve Azınlık tarafından tepkiyle karşılanan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine atıf yaparak, Azınlığın din özerkliğini ihlâl eden ve kurumsal olarak ‘devletleştirilmesinin’ önünün açan bu düzenlemelere karşı olduğunu bir kez daha belirtmişti.

    Milletvekili ayrıca, Yunanistan’la ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin içtihat niteliği taşıyan kararlarına atıf yapmış ve ‘İbrahim Şerif Davası’ kararında olduğu gibi, azınlıkların dini özerkliğine devletin menfi veya müspet müdahalelerde bulunulmasının AİHM tarfından da meşru görülmediğini hatırlatmıştı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.