Antakya Medeniyetler Korosu Gümülcine’de sahne aldı

    Previous Next

    Antakya Medeniyetler Korosu Gümülcine’de sahne aldı

    Türkiye’den Antakya Medeniyetler Korosu 1 Aralık Pazar akşamı Gümülcine’de sahne aldı.

    Gümülcine Müzik Sarayı’nda sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu konserine yüzlerce müzik sever akın etti. Koro Şefi Yılmaz Özfırat’ın yönetiminde müzikseverlere muhteşem müzik ziyafeti sunuldu. Konserde koro üyeleri tarafından farklı dinlere mensup ilahiler, aynı zamanda tütürküler seslendirdi. Ardından Medeniyetler Korosu ile birlikte ünlü sanatçı Seren Serengil bir konser verdi.

    Konsere Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, Konsoloslar Neslihan Altay ve İbrahim Sakli, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan, Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyeleri Tarkan Multaza ve Cihan İmamoğlu, DMT Eyaleti Sekreteri Zoi Kosmidou, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’i temsilen eşi Belgin Hakkı, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, TOÇEK Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Şükran Raif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet ve çok sayıda müzik sever katıldı.

    Konserin açılış konuşmasını TOÇEK Tiyatro Topluluğu oyuncusu Öznur Mehmet yaptı. Antakya Medeniyetler Korosu hakkında bilgiler veren Mehmet şunları aktardı:

    “KORO ÜLKENİN YÜZ AKI VE BİRLİK BERABERLİĞİN SİMGESİDİR”

    “Antakya Medeniyetler Korosu 8 Nisan 2008 yılında Hatay’da kurulmuştur. Bünyesinde 3 semavi dine ve 6 farklı medeniyete mensup pek çok kişi olmaktadır. Bu kişilerin tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla birlikte hepsi gönüllülük esasına dayalı olarak bu koro içinde faaliyet göstermektedir. Koro mensupları arasında imamlar, papazlar, öğretmenler, avukatlar, öğrenciler, esnaflar, mühendisler, doktorlar, ev kadınları gibi çeşitli meslek ve sosyal gruplardan kişiler bulunmaktadır. Farklı dinlerden kültürlerden inançlardan olan kişilerin oluşturdukları Türkiye Cumhuriyeti’nin hemen hemen tüm renklerini tüm değerlerini yansıtan bu benzersiz koro ülkenin yüz akı ve birlik beraberliğin simgesidir. Barış hoşgörü kardeşlik ve sevgi mesajları vermek üzere kurulan koronun mensupları samimiyet duygularıyla birbirlerinin ilahilerini ve halk şarkılarını seslendirmektedir. New York’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu üyelerine Brüksel’de Avrupa Parlementosu binasında parlamento üyelerine ve Dolmabahçe Sarayı’nda Avrupa Birliği misyonu üyelerine konserler vererek uluslararası platformda da görünürlüğünü arttırmıştır. Medeniyetler Korosu bir çok ödüle layık görülmekle beraber bunlardan en önemlileri olan barış ve kardeşlik ödülünü iki kez almış ve 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

    “KOROSU’NUN MİSYONU TÜRKİYE’NİN TÜM DEĞERLERİYLE TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK VE DÜNYA BARIŞINA HİZMET ETMEKTİR”

    Antakya Medeniyetler Korosu’nun misyonu ise Türkiye’nin tüm değerleriyle tanıtımına katkı sağlamak ve dünya barışına hizmet etmektir. Türkiye kültürünün farklı güzelliklerinin bir araya geldiğinde oluşturduğu eşsiz ahenk müzikte kendini en belirgin biçimde ortaya koymakta ve koronun okuduğu farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve Türkiye’lilerle Türkiye medeniyetini yansıtan bir ayna vazifesi görmektedir. Antakya Medeniyetler Korosu hoşgörü ve barış kültürünü yaşam vazifesi haline getirmiştir. Amacı barışın, Antakya’dan tüm dünyaya bu eşsiz korodan yükselen ses ile yayılmasıdır.”

    Açılış konuşmasının ardından sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde birbirinden güzel eserler seslendirilerek konser sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.