Hayaldi gerçek oluyor: Menetler çayına köprü inşaatı başlıyor

    Hayaldi gerçek oluyor: Menetler çayına köprü inşaatı başlıyor

    Rodop ili sınırları içinde yer alan Büyük Sirkeli ve Kozlukebir köylerini birbirine bağlayan Menetler çayı olarak da bilinen Kocaçaya (Lissos) köprü yapımı için Doğu Makedonya Trakya Eyalet (DMT) Başkanı Hristos Metios, yüklenici firma olan Akmon Energiaki ATE Şirketi ile sözleşme imzaladı.

    Bölge halkı için büyük önem arzeden köprü için düzenlenen imza töreninde, firma yetkililerin yanı sıra, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyesi Tarkan Multaza ve Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis de hazır bulundu.

    Anlaşmaya ilişkin DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram yaptığı yazılı açıklamada, “İnşa edilecek olan 5.1 milyon Euro'luk proje ,153 metrelik bir köprü ve mevcut yolu yeni düzenlemeye uyarlamak için iki tane kavşak yapımı içeriyor. Proje köprü ve kavşakların yanı sıra gerekli olan köprü ve yolların ışıklandırma ve işaretleme çalışmalarını da içermektedir. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 2,5 milyon Euro'dur” ifadelerine yer verdi.

    Öte yandan anlaşma kapsamında, köprü inşaatının 2021 yılı sonu tamamlanması öngörülüyor.

    KÖPRÜ OLMADIĞI İÇİN BÖLGE HALKI DAHA FAZLA MESAFE KAT EDİYOR

    Özellikle kış aylarında yağan yağmurla birlikte çayda artan su seviyesi, araçların geçişine izin vermiyor. Bölge sakinleri köylerine ulaşabilmek için katettikleri mesafeyi iki – üç katına çıkartmak zorunda kalıyor.

    Örneğin; Kozlukebir köyünden Sirkeli köyüne ya da Sirkeli’den Kozlukebir’e gitmek isteyen bir vatandaş, Kocaçay üzerindeki yolu kullandığında 9 kilometrelik bir yol katediyor. Su seviyesinin yükselmesi durumunda ise Küçük Müsellim, Çiftlik, Çeribaşköy ve Hacımustafaköy güzergahını takip etmek gerekiyor. Bu da 9 kilometrelik mesafenin 19 dakikaya yükselmesine neden oluyor. Bölge halkının beklentisi, özellikle kış aylarında ortaya çıkan ulaşım sorununun köprü yapımı ile ortadan kaldırılması.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.