Tekirdağ Süleymanpaşa belediyesinden İskeçe Türk Birliği ziyareti

    Previous Next

    Tekirdağ Süleymanpaşa belediyesinden İskeçe Türk Birliği ziyareti

    Türkiye’den Tekirdağ Sülaymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel başkanlığında 60 kişilik bir heyet İskeçe Türk Birliği'ni (İTB) ziyaret etti. Sülaymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, belediye meclis üyeleri, yerel yöneticiler, bazı siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileriyle, basın mensuplarından oluşan 60 kişilik heyet 10 Kasım 2019 Pazar günü Selanik'te Atatürk Evi'nde gerçekleştirilen anma töreni dönüşü İskeçe Türk Birliği'ni ziyaret etti.

    Tekirdağlı konuklar İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı. Tekirdağlı misafirleri Batı Trakya Türk Azınlığı'nın tarihi sivil toplum kuruluşu olan İskeçe Türk Birliği'nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Ozan Ahmetoğlu, "Tekirdağlı dostlarımızın ve belediye başkanı sayın Yüksel'in bölgemize gösterdiği yakın ilgi ve duyarlılığa teşekkür ediyoruz." diye konuştu. İskeçe Türk Birliği'nin tarihi, faaliyetleri ve bugüne kadar geçirdiği süreçleri anlatan İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, "Batı Trakya Türklerinin ilk sivil toplum kuruluşu olan ve 92 yılını geride bırakan derneğimiz toplumumuza kültür alanında hizmet etmeye devam ediyor. Bir yandan faaliyetlerine devam ederken, insanlarımızın ve gençlerimizin sosyalleşmesine, kültür zenginliğinin korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlarken, diğer yandan da 36 yıldır bir hukuk mücadelesini sürdürüyoruz. Siyasi gerekçelerle alınan kararlarla ortaya çıkan haksızlıkla mücadelemiz sürüyor ve mutlaka bir gün bu haksızlık ortadan kalkacaktır. Buna sarsılmaz bir inancımız var." İTB Başkanı Ahmetoğlu son dönemde Türkiye'den Yunanistan'a gelen ziyaretçi sayısında artış olduğunu, bunun da iki ülke ve iki halk açısından ümit verici bir gelişme olduğunu kaydederek, Tekirdağ Sülaymanpaşa Belediyesinin bu ziyaretinin de bu çerçevede değerlendirildiğini söyledi.

    Ziyarette hazır bulunan İskeçe'deki Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği Başkanı Fatih Türkmen de dernek hakkında kısa bilgi verdi ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'e hediye verdi.

    Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de yaptığı konuşmada kendilerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. Selanik'teki törene katıldıktan sonra İskeçe'yi ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını dile getiren belediye başkanı Yüksel, İskeçe Türk Birliği'nin faaliyetlerini ve mücadelesini takdirle karşıladıklarını söyledi. Süleymanpaşa Belediyesi olarak, Yunanistan ile her zaman iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini belirten Cüneyt Yüksel, "Bugün Tekirdağ'dan belediye meclisimizden meclis üyeleri, farklı siyasi partilerden ilçe başkanları ve yöneticileri ve tabii ki gazeteci arkadaşlarımızla birlikte Yunanistan'dayız. İki ülke olarak geleceğe ümitle bakmak zorundayız. Her alanda işbirliği içinde olmak halklarımıza katkı sağlayacaktır. Bizler bundan sonra bu bölgeye daha yakın olacağız. Unutmayın ki sizlerin de Tekirdağ'da bir eviniz var. Kapımız herkese açık. İlgi ve alakanıza teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

    Yapılan konuşmalardan sonra karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. Ziyarette İskeçe Türk Birliği Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kurslarının küçük bir sergisi de konukların beğenisine sunuldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.