AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali’ne ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Previous Next

    AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali’ne ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü, (THAE) Kozlukebir Belediyesi ve DEİK-DTİK işbirliğiyle, 26-27 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi.

    18 Ekim 2019 Cuma günü Sirkeli Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, THAE Başkanı İsmail Molla Ali Mehmet ve Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve THAE Ekonomi Kolu Başkanı Onur Mustafa Ahmet festivale ilişkin açıklamalarda bulundular.

    “AMACIMIZ HEM ÜRETİCİYİ HEM DE TÜKETİCİYİ BİR ARAYA GETİRMEK VE BÖLGEMİZE DAHA FARKLI BİR CANLILIK KATMAK İSTİYORUZ”

    THAE Başkanı İsmail Molla Ali Mehmet bu festivalin Kozlukebir belediyesinin desteğiyle THAE olarak DEİK-DTİK işbirliğiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Molla Ali Mehmet, “İlk defa bu yıl Kozlukebir bölgesinde tarım ve hayvancılık festivali düzenliyoruz. Kozlukebir belediyesi meclis salonunda tarım ve hayvancılıkla ilgili konferanslar ve sunumlar yapılacak. Bölge halkı daha çok tarım ve hayvancılıkla uğraştığı için bizler de enstitü olarak böyle bir girişimde bulunduk. Bu festivaldeki amacımız hem üreticiyi hem de tüketiciyi bir araya getirmek ve bölgemize daha farklı bir canlılık katmak istiyoruz” diye konuştu.

    Son olarak festivalin içeriğine ilişkin bilgiler de veren başkan Molla Ali Mehmet, Türkiye’den ve Bulgaristan da katılımcıların olacağını, ayrıca festivale sürpriz olarak ünlü bir ses sanatçısının da katılacağını sözlerine ekledi.

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, öncelikle THAE Başkanı ve çalışma grubuna böyle bir organizasyonu düzenledikleri için teşekkür etti. Kendilerinin bu projeyi hazırladıktan sonra belediyeye başvurduklarını hatırlatan başkan Ahmet, daha sonra bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını ve belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Fesitavele ilişkin belediye başkanı Ahmet, “Bu festivalin gerçekleşecek olması bölgemizdeki üreticilerimizin desteklenmesi ve bölgemiz için atılmış çok önemli bir adım olarak görüyorum. Bu dönem bazı eksikliklerimiz olabilir, ancak bunu önümüzdeki dönem daha en aza düşürebiliriz. Şimdiden bu festivalin bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki dönemde de belediyemizin bölgedeki göçü önlemek adına bazı tarımsal alanlarda çalışmaları olacaktır. Tüm bölge halkımızı bu festivale katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

    THAE Ekonomi Kolu Başkanı Onur Mustafa Ahmet de, bölgeyi kalkındırmak ve tarımsal sektöre yeni bir canlılık katmak adına bu festivali düzenlediklerini belirtti. Kozlukebir köyü futbol sahasında düzenlenecek olan festivalde yaklaşık 50 standın yer alacağını ifade eden Mustafa Ahmet, bu standlarda tarım ağırlıklı olarak üreticilerin kendi ürünlerini tanıtma imkanı bulacaklarını dile getirdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.