Barış Pınarı Harekatı'na ara verildi

    Barış Pınarı Harekatı'na ara verildi

    Türkiye ile ABD'nin anlaşmasının ardından Barış Pınarı Harekatı'na 120 saatlik ara verildi. Terör örgütü YPG, bu sürede güvenli bölgeden çıkarsa operasyon sona erecek.

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’le 18 Ekim Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İkili görüşmeden sonra heyetler arası görüşme yapıldı. Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye, Suriye'de devam eden Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili anlaşmaya vardı. Anlaşma çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti, 120 saat boyunca harekatı durdurma kararı alırken Amerika Birleşik Devletleri, terör örgütü YPG'yi güvenli bölge sınırlarından çıkaracak.

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu anlaşmanın bir ateşkes olmadığının altını çizerek ateşkesin iki meşru taraf arasında yapılacağını söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

    "İstediklerimizi aldık.Böylelikle ABD tarafı harekatımızın meşruiyetini kabul etmiş oldu.YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık.

    "YPG UNSURLARI ÇIKTIKTAN SONRA BİZ ANCAK HAREKATI DURDURABİLİRİZ"

    PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ateşkes iki meşru taraf arasında yapılır. YPG'nin güvenli bölgeden çıkması için harekata ara veriyoruz. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır. YPG unsurları çıktıktan sonra biz ancak harekatı durdurabiliriz. Fırat'ın doğusunda DEAŞ ile mücadele konusunda da eş güdüm ve iş birliği içinde çalışacağız.Diğer bölgeler için Rusya ile görüşeceğiz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.