Çınar Derneği'nden Barış Pınarı Harekatı'na destek

    Çınar Derneği'nden Barış Pınarı Harekatı'na destek

    Batı Trakya'da faaliyet gösteren ÇINAR Derneği Türkiye'de teröre karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatına destek açıklaması yayınladı. Çınar Derneği tarafından yayınlanan açıklamada Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla Türkiye'yi kınayan ve terör örgütlerini cesaretlendiren ülke ve kuruluşların da kınandığı belirtildi.

    Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

    “Anavatan Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı destekliyor, terör destekçilerini kınıyoruz.

    Türkiye, Emperyalist küresel güçlerin maşası olan ve başta Türkiye olmak üzere dünyada binlerce masum insanı katleden terör örgütleri PKK ve DAEŞ’in kökünü kazımaya yönelik Suriye’de Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştır. Sözde terörle mücadele ettiğini iddia eden ABD ve AB ülkelerinin neredeyse hepsi Anavatan Türkiye ile tam bir dayanışma içerisinde olması gerekirken ne yazık ki iki yüzlü davranarak adeta terör yanlısı bir tavır sergilemişlerdir.

    Türk ve İslam Dünyasının doğal bir parçası olan Batı Trakya Türk Toplumu, dün olduğu gibi bugün de varlık sebebi ve garantörü olan Türkiye ve dünyadaki kardeşlerinin yanında, masum insanların mal ve can güvenliğini hedef alan düşmanlara karşı yürütülen terörle mücadelenin tam destekçisi olmuştur.

    Anavatanın yanında, terörün karşısında açıkça tavrını koyarak asil bir duruş sergileyen bu cefakâr ve vefakâr topluma hizmet etmek amacıyla kurulan bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak toplumumuzla birlikte teröre karşı dünyada gerçek anlamda mücadele eden tek ülke Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

    Terör örgütlerini cesaretlendiren ülke ve kuruluşların da kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “Bu vesileyle Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı akıl ve vicdan terazisi şaşmış bir şekilde Türkiye’yi kınayarak terörü dolaylı veya dolaysız destekleyen ve terör örgütlerini cesaretlendiren ülke ve kuruluşları şiddetle kınıyoruz.

    Cenab-ı Allah’tan Mehmetçiğe Barış Pınarı Harekatı’nda muvaffakiyet ve muzafferiyetler, bu uğurda şehit olanlara rahmet, yaralı gazilere acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.