BTAYTD İskeçe'ye şube açtı

    Previous Next

    BTAYTD İskeçe'ye şube açtı

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, (BTAYTD) İskeçe'ye şube açtı.

    BTAYTD 16 Ekim Çarşamba günü, İskeçe Şubesi'nin açılışı için bir tören düzenledi. Açılış törenine başta BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis, Belediye Başkan Yardımcıları Süha Haliloğlu, Şaban Bandak ve Levent Karaosman, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’i temsilen Sibel Osmanoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, İskeçe Azınlıl Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali ve diğer davetliler katıldı. Ayrıca törene katılanlar arasında Türkiye’den Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin yer aldı.

    BTAYTD İskeçe Şube Sorumlusu Sevtap Hint’in moderatörlüğünde açılış töreni protokol konuşmalarıyla başladı. İlk sözü BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı aldı. Derneğin kuruluşu ve tarihi sürecinden bahseden başkan Baltacı, derneğin ilk kurucu üyelerine ve bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür etti. Bu derneğin tüm azınlığın kurum ve kuruluşlarının hizmetinde olacağını belirten Baltacı, şubenin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.

    İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, başkan ve ekibini yeni şubenin açılmasına katkılarından dolayı teşekkür etti. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsiller Deneği’nin daha aktif olması gerektiğini kaydeden müftü Mete, İskeçe Belediye Başkanı Çepelis’in burada yer almasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

    Türkiye’den Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, dernekçiliğin bir gönül işi olduğunu ifade etti. Son olarak Şahin, BTAYTD’nin çalışmalarında Türk Yunan dostluğunun pekişmesine katkı sağlaması temennilerinde bulundu.

    Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu söz alarak, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin bu şubeyi açmasıyla birlikte diğer dernek kurum ve kuruluşlarına örnek olacağını belirtti. Son olarak başkonsolos Ömeroğlu şubenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

    Protokol konuşmalarının ardından Selanik Aristotelio Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Merve Kara, katılımcılara kısa bir müzik dinletisi sundu. Son olarak öğretmen Senem Ahu Topuz yönetiminde çocuklar tarafından ‘Sınav Stresi’ adlı tiyatro gösterimi sahne aldı.

    Ayrıca şube binasında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın merhum lideri Dr.Sadık Ahmet ve Batı Trakya davasına önemli katkıları olan eski İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga adına iki oda bulunuyor. İskeçe'de dernek üyelerinin hizmetinde olacak olan şube, Theodoru Duka 6 adresinde yer alıyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.