TÜRKSOY ve Macaristan Arasında İşbirliği Mutabakatı imzalandı

    Previous Next

    TÜRKSOY ve Macaristan Arasında İşbirliği Mutabakatı imzalandı

    Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ile Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı arasında edebiyat, müze, müzik, tiyatro gibi çeşitli kültür ve sanat alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesini öngören ''Mutabakat Anlaşması'' imzalandı.

    Başkent Budapeşte'deki Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı binasında düzenlenen imza töreninde anlaşmaya, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Zoltan Lörinzci imza attı.

    Genel Sekreteri Düsen Kaseinov mutabakata ilişkin yaptığı açıklamada, "TÜRKSOY ve Macaristan arasındaki iş birliğinin kurumsallaşması, Türk Dünyası’nın Avrupa'ya sesini daha güçlü duyurması noktasında da çok faydalı olacak." diye konuştu.

    Kaseinov, anlaşmanın, TÜRKSOY'un kuruluş felsefesine uyumlu olarak sadece Türk halkları arasında değil, tüm dünyada Türk kültürünün zenginliğini anlatma noktasında yardımcı olacağına işaret etti.

    Macar halkı ile pek çok ortak noktaları bulunduğunu belirten Kaseinov, "Özellikle geleneklerimizi yaşatma noktasındaki vizyonumuz birbiriyle tamamen örtüşmekte. Türk Konseyi’nin Macaristan'da bir ofis açması, TÜRKSOY ve Macaristan arasındaki işbirliğinde ulaştığımız seviye, aynı değerleri paylaştığımızın yanı sıra, Türk Dünyası’nda yeni bir bütünleşme döneminin başladığının göstergesi." ifadelerini kullandı.

    Mutabakat, Macaristan ile TÜRKSOY'u oluşturan ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan, Türkiye ve Özbekistan arasında, edebiyat, müze, müzik, tiyatro gibi çeşitli sanat ve kültür alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesini öngörüyor.

    Programda, Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan Büyükelçilerinin yanı sıra Türk Konseyi'nin Budapeşte temsilcisi Büyükelçi Janos Hovari de yer aldı.

    TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Macaristan ziyareti kapsamında, 19 Eylül'de Budapeşte’de açılan Türk Konseyi Avrupa Temsilcilik Ofisini de ziyaret etti.

    Toplantılar sırasında Genel Sekreter Düsen Kaseinov’a, Balkanlar Proje Koordinatörü Fatih Aliyi eşlik etmiştir.

    Kaynak: kircaalihaber

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.