Milletvekili Burhan Baran İskeçe Azınlık Lisesi'nde konut problemini sordu

    Milletvekili Burhan Baran İskeçe Azınlık Lisesi'nde konut problemini sordu

    İskeçe İli Milletvekili Burhan Baran, "İskeçe (Ksanthi) Azınlık Orta ve Lise Okulunun konut problemine acil çözüm" konulu meclise bir soru önergesi sundu.

    Milletvekili Burhan Baran, Mili Eğitim ve Din İşleri Bakanı'na Niki Kerameos, Dış Işleri Bakanı'na Panagiotis Teodorikakou, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı'na Konstantinos Karamanlis'e hitaben sunduğu soru önergesinde İskeçe Azınlık Orta ve Lisesi'ndeki konut problemini dile getirdi.

    Konuyla ilgili olarak miletvekili Burhan Baran'ın basın bürosundan şu açıklama yapıldı:

    SORU ÖNERGESİ KONU : " İskeçe (Ksanthi) Azınlık Orta ve Lise Okulunun konut problemine acil çözüm"

    Azınlık Orta ve Lise okulunda 740 öğrencinin elverişsiz ortamda aynı binaya sığdırılmaya çalışılması ile sorun had safhaya ulaşmıştır Söz konusu olan okul şu an öğrencilere hizmet vermekte yeterli değildir. Binanın eski, bakımsız ve binada depreme karşı herhangi bir tedbir alınmadığı için, öğrencilerin can güvenliği risk altında bulunmaktadır. Okulda dersler, ışıksız, havasız ve nemli zemin katındaki sınıflarda gerçekleştirilmektedir. Geçen sene 77 öğrencinin mezun olmasına karşılık 161 yeni öğrencinin kayıt edilmesi ile bu süvegelen ve önemli konu yine ortaya çıkmıştır. Hükümet İskeçe (Ksanthi) ilinde tek Azınlık Orta ve Lise okulu olan bu okulumuza çözüm olarak öğrencilerin sabah ve akşam vardiyalı olarak okula gitmelerini teklif etmiştir, fakat Öğrencilerin akşam saatlerinde hem dershanelere katılıp hem de okulda 'da olmaları mümkün olmadığından, bu çözüm öğrencilere ve ailelerinde farklı problemlere yol açmıştır. Bu sebeplerden dolayı veliler ve öğrenciler eylemler gerçekleştirip bu probleme çözüm bulunmasını talep etmişlerdir.

    Hükümetin görevi, en yakın zamanda bu duruma son vermek ve okulun bahçesinde 4 tane daha yeni ek prefabrık sınıflarının yapılmasına izin verılmesini veya eski Yurt binasının birkaç bölümünde bahçe düzenlemesi yapılarak,öğrencilere tedarik edilmesini sağlamaktır. İskeçe (Ksanthi) Azınlık Orta ve Lise öğrencileri diğer öğrenciler gibi eşit haklara sahip olmalıdır. Ana okuldan itibaren lise son sınıfına kadar yeni ve bakımlı binalarda öğrenim görmeleri en tabii haklarıdır.

    Yukarıdaki sebeblerden dolayı ilgili Bakanlar'dan aşağıdaki sorulara cevap istenmektedir.

    1. Iskeçe Azınlık Orta ve Lise okulunun konut problemine ne kadar zamanda çözüm bulacaksınız?
    2. Hükümet olarak kısa zaman içerisinde okul konutu problemine, öğrencilerin ve öğretmenlerin sorunlarına kalıcı ve yeterli çözümler için hangi tür eylemleri gerçekleştireceksiniz?
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.